Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-BAC | Wilo

Wilo-BAC

Најдоброто OEM решение за примени за ладење.​

Вашите предности
Wilo-BAC 50

Најдоброто OEM решение за примени за ладење.​

Серијата Wilo-BAC е специјално скроена според барањата на постројките за климатизација и системите за ладење. Со приклучоците Victaulic поврзувањето е лесно и брзо. Пумпите од серијата се достапни со различни нивоа на моќност и се карактеризираат со голема заменливост, која овозможува енормна флксибилност. Пумпите се специјално направени за континуирана работа – долговечноста е исто така резултат на материјали отпорни на корозија или облоги и лежишта без одржување.


Особености/предности на производот

 • Заштеда на енергија преку најмодерна хидраулика и мотори​
 • Victaulic приклучок за брза инсталација​
 • Оптимизирани димензии на пумпа за максимална флексибилност при замена​
 • Висока сигурност благодарение на високо квалитетна механичка заптивка и лежиште
 • Тивка работа благодарение на модерниот модел на мотор​​
 • изборно: Максимален комфор кај електричното поврзување благодарение на утикач за брзо приклучување 
Опис на серијата
Wilo-BAC

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со Victaulic-приклучок

Примена

За транспорт на вода за ладењ и ладна вода, мешавини на вода-гликол и други течности без абразивни материи.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка

Означување на типот

Пример

BAC50/122-1,5/2

BAC

Блок-пумпа за ладење и климатизација

50

Приклучок за цевка (потисен приклучок)

122

Пречник на работно коло

1,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволен температурен опсег -15 °C до +60 °C (BAC70)
 • Дозволен температурен опсег -15 °C до +90 °C (BAC50)
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Вид на заштита IP55
 • Victaulic-приклучоци: DN 50 ( 60,3 mm) или DN 65 (76,1 mm)
 • Максимален работен притисок 10 бара (BAC50) или 6,5 бара (BAC70)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PA 6.6 50 % GF (BAC70)
 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250 (BAC50)
 • Работно коло: PA/PPO, импрегнирано со стаклени влакна
 • Вратило: X30Cr13
 • Механичка заптивка: BQEGG

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-BAC

Број на производ 4251952
Издание 2021-08
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 20
PDF (4 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Опис на производБрој на половиMEIIEПриклучок за цевка од вшмукателната странаПриклучок за цевка од притисочната странаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
BAC 70/135-3/2-DM/R-2
2
≥0,4
IE3
Ø 76,1
Ø 76,1
3 kW
32,5 kg
4213201
BAC 70/135-4/2-DM/R-2
2
≥0,4
IE3
Ø 76,1
Ø 76,1
4 kW
39 kg
4213202