Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
BM-B 40/210-7,5/2 | Wilo
Технички податоци
Податоци за хидраулика
Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥0,4
Макс. работен притисок p 10 bar
Максимален работен притисок PN 10 bar
Мин. температура на медиум Tmin -10 °C
Макс. температура на медиум Tmax 90 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Проток Q max 40,0 m³/h
Проток, опт. 35,9 m³/h
Напор H max 58,4 m
Напор, опт. 47,3 m
Висина 58,4 m
Висина 57,2
Податоци за мотор
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Толеранција на напон ±10 %
Класа на енергетска ефикасност на мотор IE3
Номинална моќност на мотор P2 7,5 kW
Номинална струја IN 14,4 A
Номинален број на вртежи n 2900 1/min
Фактор на моќност 0,87
Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50% 89,1 %
Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75% 90,3 %
Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100% 90,1 %
Намотка на мотор до 3 kW -
Намотка на мотор од 4 kW -
Класа на изолација F
Вид на заштита на мотор IP55
Интегрирана целосна заштита на моторот -
Материјали
Куќиште на пумпа Бронза
Работно коло Бронза
Вратило Не’рѓосувачки челик
Механичка заптивка Q1Q1VGG
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 65
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 40
Податоци за производ
Производ Wilo
Опис на производ BM-B 40/210-7,5/2
Број на производ 2103284
EAN број 4048482068299
Боја Зелена
Минимална количина за нарачка 1
Достапност на пазарот 2010-01-01
Амбалажа
Вид на пакување Картон
Карактеристики на пакување Транспортна амбалажа
Број по палета 1
Број по слој 1
Димензии и тежина
Мерка за должина со амбалажа 670 mm
Должина L 604 mm
Мерка за висина со амбалажа 440 mm
Висина H 340 mm
Мерка за ширина со амбалажа 360 mm
Ширина W 285 mm
Бруто тежина прибл. m 93,5 kg
Нето тежина прибл. m 91 kg
Опис

Едностепена центрифугална пумпа со сув ротор во компактна блок-изведба, со директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило. Со механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење и работно коло што ја намалува кавитацијата. Пумпата е погодна за поставување на темел.

Работни податоци
Мин. температура на медиум Tmin -10 °C
Макс. температура на медиум Tmax 90 °C
Мин. температура на околината Tmin 0 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Максимален работен притисок PN 10 bar
Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥0,4
Податоци за мотор
Класа на енергетска ефикасност на мотор IE3
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Толеранција на напон ±10 %
Номинална моќност P2 7500 W
Номинален број на вртежи n 2900 1/min
Номинална струја IN 14,4 A
Фактор на моќност 0,87
Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50% 89,1 %
Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75% 90,3 %
Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100% 90,1 %
Класа на изолација F
Вид на заштита IP55
Материјали
Куќиште на пумпа Бронза
Работно коло Бронза
Вратило Не’рѓосувачки челик
Заптивање на вратило Q1Q1VGG
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 65
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 40
Информации за нарачувања
Производ Wilo
Опис на производ BM-B 40/210-7,5/2
Нето тежина прибл. m 91 kg
Број на производ 2103284
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Број на страници 60
PDF (22 MB)
Опрема

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката CC-HVAC (23)

Континуирана регулација во зависност од температурата на постројката CC-HVAC (19)

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката SC-HVAC (33)

Континуирана регулација зависно од температурата на постројката SC-HVAC (27)

Монтажа на цевки/елементи за израмнување (1)

Прирабнички-средишни делови за поврзување F
Прирабнички-средишни делови за поврзување F
Прирабнички-средишни делови за поврзување F 1-MS, DN 40x30mm, PN 10/16
    

Двете прирабнички меѓуврски Wilo-F служат за изедначување на монтажната должина во случај на замена на пумпа.

Се состојат од месинг и наменети се за должинско израмнување на прирабничките поврзувања во системите за циркулација на вода за пиење.

Кај пумпи со комбинирани прирабници мора да се употребат подлошките што се содржани во опсегот на испораката.

Опсег на испорака

  • 1 Прирабнички-средишен дел за поврзување F-MS
  • 2 заптивки
  • Завртки/навртки (број и големина соодветно на изведбата на прирабникот)

Управување на пумпа (1)

Управување со пумпи/опрема (29)