Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-CronoNorm-NLG | Wilo
Вашите предности
Wilo-CronoNorm-NLG

Особености/предности на производот

 • IE3/IE4-технологија на моторот за сигурна работа што штеди енергија
 • Намалени трошоци за животните циклуси преку оптимизирана ефикасност
 • Механичка заптивка со мев со присилно прелевање независна од насоката на вртење
 • Потрочни прстени што може да се менуваат
 • Трајно подмачкување, големи димензионирани валчести лежишта
 • Ниски вредности на NPSH, најдобри својства на кавитација
Опис на серијата
nlg__bigdut_01

Изведба

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со аксијално вшмукување, монтирана на основна плоча

Примена

 • Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.
 • Примена во наводнување, зградната техника, општа индустрија, фабрики итн.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со спојка и заштита на спојка, мотор и основна плоча

 • Механичка заптивка или заптивно пакување

Означување на типот

Пример

NLG 200/315-75/4

NLG

Опис на серијата: Норм-пумпа

200

Номинален дијаметар DN на притисочен приклучок

315

Номинален дијаметар на работно коло [mm]

75

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

4

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинални дијаметри DN 150 до DN 300
 • Макс. работен притисок 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и потисен капак: EN-GJS-500-7
 • Носач на лежиште: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-250(специјална изведба: G-CuSn10)
 • Вратило: 1.4028
 • Потрошни прстени: G-CuSn10
 • Механичка заптивка: AQ1EGG;други механички заптивки на барање

Конструкција

 • Едностепено хоризонтално спирално куќиште на пумпа, со носач на лежиште и заменлици потрошни прстени во процесна изведба
 • Изолација на вратилото со помош на лизгачка механичка заптивка според EN 12756 или заптивно пакување
 • Спирално куќиште со налиени ногалки. Лежиштење на вратилото на пумпата со помош на подмачкано зажлебено топчесто лежиште
 • Спојка на вратилото со меѓуракавец

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Пумпа со слободен крај на вратилото или
 • Пумпа на основна плоча, со спојка и заштита на спојка, без мотор или
 • целосно монтирана пумпа на основна плоча со електромотор

Опции

 • Други материјали и изведби на барање
 • Други напони и фреквенции на барање
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-CronoNorm NLG, Wilo-CronoNorm NLG (Bare Shaft)

Број на производ 6088779
Издание 2022-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 20
PDF (11 MB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 48
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
CronoNorm-NLG 150/520-110/4
4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
110 kW
1936,3 kg
6096283
CronoNorm-NLG 150/520-132/4
4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
132 kW
2117,3 kg
6096284
CronoNorm-NLG 150/520-160/4
4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
160 kW
2180,3 kg
6096285
CronoNorm-NLG 150/520-200/4
4
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
200 kW
2346 kg
6096533
CronoNorm-NLG 200/260-15/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
15 kW
756 kg
4452589
CronoNorm-NLG 200/260-18,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
18,5 kW
783 kg
4452590
CronoNorm-NLG 200/260-22/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
22 kW
792 kg
4452591
CronoNorm-NLG 200/260-30/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
30 kW
840 kg
4452592
CronoNorm-NLG 200/315-37/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
37 kW
815 kg
4452593
CronoNorm-NLG 200/315-45/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
45 kW
835 kg
4452594
CronoNorm-NLG 200/315-55/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
55 kW
999 kg
4452595
CronoNorm-NLG 200/315-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
75 kW
1301,9 kg
6096286
CronoNorm-NLG 200/390-55/4
4
≥0,4
IE3
DN 200
AQ1EGG
55 kW
1014 kg
4459311
CronoNorm-NLG 200/390-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
75 kW
1316,9 kg
6096287
CronoNorm-NLG 200/390-90/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
90 kW
1398,9 kg
6096288
CronoNorm-NLG 200/450-90/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
90 kW
1448,9 kg
6096292
CronoNorm-NLG 200/450-110/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
110 kW
1876,3 kg
6096289
CronoNorm-NLG 200/450-132/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
132 kW
2057,3 kg
6096290
CronoNorm-NLG 200/450-160/4
4
≥0,4
IE4
DN 200
AQ1EGG
160 kW
2120,3 kg
6096291
CronoNorm-NLG 250/260-22/4
4
≥0,4
IE3
DN 250
AQ1EGG
22 kW
860 kg
4459316
CronoNorm-NLG 250/260-30/4
4
≥0,4
IE3
DN 250
AQ1EGG
30 kW
909 kg
4459317
CronoNorm-NLG 250/315-37/4
4
≥0,4
IE3
DN 250
AQ1EGG
37 kW
1042 kg
4453358
CronoNorm-NLG 250/315-45/4
4
≥0,4
IE3
DN 250
AQ1EGG
45 kW
1062 kg
4453355
CronoNorm-NLG 250/315-55/4
4
≥0,4
IE3
DN 250
AQ1EGG
55 kW
1230 kg
4452608
CronoNorm-NLG 250/315-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
75 kW
1521 kg
6096401
CronoNorm-NLG 250/360-55/4
4
≥0,4
IE3
DN 250
AQ1EGG
55 kW
1191 kg
4459319
CronoNorm-NLG 250/360-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
75 kW
1481,9 kg
6096403
CronoNorm-NLG 250/360-90/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
90 kW
1563,9 kg
6096476
CronoNorm-NLG 250/360-110/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
110 kW
1861,3 kg
6096402
CronoNorm-NLG 250/400-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
75 kW
1883,4 kg
6096472
CronoNorm-NLG 250/400-90/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
90 kW
1965,4 kg
6096471
CronoNorm-NLG 250/400-110/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
110 kW
2233,1 kg
6096475
CronoNorm-NLG 250/400-132/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
132 kW
2414,1 kg
6096474
CronoNorm-NLG 250/400-160/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
160 kW
2477,1 kg
6096473
CronoNorm-NLG 250/400-200/4
4
≥0,4
IE4
DN 250
AQ1EGG
200 kW
2643,5 kg
6096532
CronoNorm-NLG 300/315-45/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
45 kW
1052 kg
4461275
CronoNorm-NLG 300/315-55/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
55 kW
1224 kg
4461276
CronoNorm-NLG 300/315-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 300
AQ1EGG
75 kW
1519 kg
6096470
CronoNorm-NLG 300/400-110/4
4
≥0,4
IE4
DN 300
AQ1EGG
110 kW
3252,1 kg
6096469
CronoNorm-NLG 300/400-132/4
4
≥0,4
IE4
DN 300
AQ1EGG
132 kW
2162,1 kg
6096468
CronoNorm-NLG 300/400-160/4
4
≥0,4
IE4
DN 300
AQ1EGG
160 kW
2232,1 kg
6096467
CronoNorm-NLG 300/400-200/4
-
-
-
-
-
-
2484,1 kg
6096534
CronoNorm-NLG 300/550-200/4
4
≥0,4
IE4
DN 300
AQ1EGG
200 kW
2579 kg
6096535
CronoNorm-NLG 300/550-250/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
250 kW
2757 kg
4461279
CronoNorm-NLG 300/550-315/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
315 kW
3107 kg
4461280
CronoNorm-NLG 300/550-355/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
355 kW
3235 kg
4461281
CronoNorm-NLG 300/550-400/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
400 kW
-
4461282
CronoNorm-NLG 300/550-450/4
4
≥0,4
IE3
DN 300
AQ1EGG
450 kW
-
4461283