Wilo-Stratos PICO | Wilo

Wilo-Stratos PICO

Максимален комфор благодарение на помошниците за нагодување.

Вашите предности
NEW
Wilo-Stratos PICO plus

Максимален комфор благодарение на помошниците за нагодување.

Големиот дисплеј, етаблираната технологија на зелено копче и новиот помошник за нагодување прави ракувањето и работата на пумпата да се исклучително комфорни. Wilo-Stratos PICO plus во поврзаност со Dynamic Adapt plus не само што нуди максимална енергетска ефикасност, туку и голема сигурност со помош на автоматските заштитни функции.


Особености/предности на производот

 • Едноставно ракување благодарение на помошникот за нагодување, голем дисплеј и технологијата на зелено копче
 • Максимална енергетска ефикасност благодарение на комбинација на технологија на EC-мотор, Dynamic Adapt plus и прецизни можности за нагодување
 • Изборно: Ракување со мобилни уреди преку Bluetooth со Wilo-Smart Connect модул BT
 • Голема сигурност преку самозаштитни рутини, како автоматска заштита од сув од и автоматско повторно вклучување
 • Едноставно надгледување на актуелниот проток, актуелен напор, потрошувачка на струја и потрошени киловат часови
 • Едноставна електрична инсталација благодарение на Wilo-Connector
Опис на серијата

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Начини на работа

 • Dynamic Adapt plus
 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Δ p-v за варијабилен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (n-const.)
 • Компатибилно со апликацијата Wilo-Smart Balance

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување на автоматска работа со намалување на интензитетот
 • Нагодување на автоматска работа за вентили зависни од притисокот
 • Обезвоздушување пумпа
 • Рачно повторно вклучување
 • Функција за ресетирање на струјомерот
 • Функција за ресетирање на фабричките вредности
 • Блокада на тастерите за заклучување на поставките за нагодување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско намалување на интензитетот
 • Автоматска функција на обезвоздушување
 • Автоматско препознавање сув од
 • Автоматско повторно вклучување

Функции на сигнализација и прикажување

 • Приказ кој може да се замени:
  • Актуелен проток
  • Актуелен напор
  • Актуелен број на вртежи
  • Влезна моќност
  • Потрошувачка на енергија
 • Приказ на статус за сигнализација за предупредување (жолт дисплеј) и сигнализација за грешка (црвен дисплеј) секој со код за грешка и опис со обичен текст
 • Приказ на статус за приказ на процес (син дисплеј):
  • Обезвоздушување пумпа
  • Рачно повторно вклучување
 • LED-сијаличка за статус:
  • Зелена LED-сијаличка: Беспрекорна работа
  • Сина LED-сијаличка: Комуникација на пумпата со надворешен модул

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Автоматско обезвоздушување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Топлинска изолација во примена за греење, како стандардна опрема
 • Wilo-Connectivity Interface за надворешен модул

Означување на типот

Пример:

Wilo-Stratos PICO 30/0,5-8

Stratos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

30/

Номинален дијаметар на приклучок

0,5-8

Номинално подрачје на напор [m]

130

Конструктивна должина

N

Куќиште од нерѓосувачки челик

BT

Wilo-Smart Connect модул во опсег на испорака

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум -10 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навоен приклучок G1, G1½, G2
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо со KTL облога (нерѓосувачки челик: тип …-N)
 • Термоизолација: Полипропилен
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал
 • Работно коло: пластика

Состојба при испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа
Wilo-Stratos PICO
Листа со производи
Број на пребарувања: 13