Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-TOP-S | Wilo
Вашите предности
Wilo-TOP-S

Особености/предности на производот

 • Контролни светла за насока на вртење за приказ на правилната насока на вртење (само кај 3~)
 • Рачно прилагодување на моќноста со 3-степени на бројот на вртежи
 • Куќиште на пумпата со катафорезно обложување (KTL), штити од корозија при појава на кондензација
Опис на серијата
TOP-S

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со навојна или прирабничка врска.

Примена

Топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони системи, клима уреди и затворени кружни системи за ладење

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степен на брзина: 3 степени на бројот на вртежи (2 степени на бројот на вртежи за монофазни пумпи со P2 ≥ 350 W)

Автоматски функции

 • Внатрешна заштита наспроти недозволени високи температури на намотките (само за пумпи P2 ≤180 W)

Функции на сигнализација и прикажување

 • Заштитен контакт на намотка (WSK, безнапонски отворачки контакт) само кај пумпи со P2 ≥180 W) за целосна заштита на мотор во сите степени на број на вртежи со оптимален уред за актвирање SK 602N/SK 622N
 • Контролна сијалица за насоката на вртење (само кај трифазни пумпи)
 • Приказ на избраниот степен на број на вртежи

Управување со двојна пумпа (двојна пумпа или 2 единечни пумпи)

 • Главна/резервна работа или паралелна работа (за автоматско префрлување при грешка/временски зависната замена на пумпа треба да обезбеди соодветен расклопен уред)

Опрема

 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 40 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16,
  • Стандардна изведба за пумпите DN 80 / DN 100: Прирабница PN 6 (дизајнирана за PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабница PN 6,
 • Воведување на кабел можно од двете страни (само кај 1~пумпи и 3~пумпи со P2≥180 W)
 • Топлинска изолација во примена за греење, како стандардна опрема

Означување на типот

Пример:

TOP‐SD 40/10

TOP-S

Стандардна пумпа (со навртување или со прирабница)

40/

Приклучна номинална ширина

10

Номинален напор [m] при Q = 0 m3/ h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C bis +130 °C, краткотрајно (2 ч) до +140 °C (TOP-S 25/13, 80/15, 80/20: -20 °C до +110 °C)
 • Приклучување на мрежа:
  • 1~230 V, 50 Hz (зависно од типот)
  • 3~230 V, 50 Hz (со изборен утикач за префрлување)
  • 3~400 V, 50 Hz
 • Степен на заштита IP X4D
 • Прицврстување со навртување или со прирабница (зависно од типот) Rp 1 до DN 100
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 6/10 бара или 6 бара (специјална изведба: 10 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: нерѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Подлошки за прирабнички завртки (кај приклучни номинални ширини DN 40 - DN 65)
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Изведба за специјални напони на барање.

Опрема

 • Навртување кај навојно приклучување
 • Контраприрабници кај прирабничко поврзување
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-уред за актвирање SK 602N/SK 622N за целосна заштита на мотор
 • За пумпи 3~400 V:
  • Утикач за префрлување 3~230 V, 50 Hz (не TOP-S 80/15, TOP-S 80/20)
Документи

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 72
PDF (28 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 48
180 … 360 mm
[48]
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
TOP-S 25/5 (1~230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
4,4 kg
96
2044009
TOP-S 25/5 (3~400/230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
4,6 kg
96
2044010
TOP-S 25/7 (1~230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
5,3 kg
96
2048320
TOP-S 25/7 (3~400/230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
5,3 kg
96
2048321
TOP-S 25/10 (1~230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
7,1 kg
96
2061962
TOP-S 25/10 (3~400/230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
7 kg
96
2165521
TOP-S 25/13 (1~230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
5,5 kg
96
2084440
TOP-S 25/13 (3~400/230 V, PN 10)
G 1½
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
5,5 kg
96
2084441
TOP-S 30/4 (1~230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
5,1 kg
96
2044011
TOP-S 30/4 (3~400/230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
5,1 kg
96
2044012
TOP-S 30/5 (1~230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
4,6 kg
96
2044013
TOP-S 30/5 (3~400/230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
4,7 kg
96
2044014
TOP-S 30/7 (1~230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
5,5 kg
96
2048322
TOP-S 30/7 (3~400/230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
5,6 kg
96
2048323
TOP-S 30/10 (1~230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
7,2 kg
96
2066132
TOP-S 30/10 (3~400/230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
7,2 kg
96
2165522
TOP-S 40/4 (1~230 V, PN 6/10)
DN 40
220 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
10,4 kg
45
2080040
TOP-S 40/4 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 40
220 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
10,6 kg
45
2080041
TOP-S 40/7 (1~230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
12,5 kg
45
2080042
TOP-S 40/7 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
12,5 kg
45
2165523
TOP-S 40/10 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
16 kg
28
2165525
TOP-S 40/10 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
15,5 kg
28
2165524
TOP-S 40/15 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
22,5 kg
12
2165527
TOP-S 40/15 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
22,6 kg
12
2165526
TOP-S 50/4 (1~230 V, PN 6/10)
DN 50
240 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
13,9 kg
45
2080048
TOP-S 50/4 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 50
240 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
14 kg
45
2165528
TOP-S 50/7 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
17,8 kg
28
2165530
TOP-S 50/7 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
17 kg
28
2165529
TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
19 kg
28
2165532
TOP-S 50/10 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
19 kg
28
2165531
TOP-S 50/15 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 50
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
26,8 kg
12
2165533
TOP-S 65/7 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 65
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
19,5 kg
28
2165535
TOP-S 65/7 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6/10)
DN 65
280 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
20,5 kg
28
2165534
TOP-S 65/10 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
23,3 kg
12
2165537
TOP-S 65/10 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
22,5 kg
12
2165536
TOP-S 65/13 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
29,4 kg
12
2165538
TOP-S 65/15 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
31 kg
12
2165539
TOP-S 80/7 (3~400/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
25 kg
12
2165541
TOP-S 80/7 (3~400/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
26,4 kg
12
2165542
TOP-S 80/7 2-SPEEDS (1~230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
1~230 V, 50 Hz
26,5 kg
12
2165540
TOP-S 80/10 (3~400/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
33,9 kg
12
2165543
TOP-S 80/10 (3~400/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
33,3 kg
12
2165544
TOP-S 80/15 (3~400/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
45,7 kg
8
2165545
TOP-S 80/15 (3~400/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
45,7 kg
8
2165546
TOP-S 80/20 (3~400/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
48,9 kg
8
2165547
TOP-S 80/20 (3~400/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
48,9 kg
8
2165548
TOP-S 100/10 (3~400/230 V, PN 6)
DN 100
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
36,9 kg
12
2165549
TOP-S 100/10 (3~400/230 V, PN 10)
DN 100
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
36,9 kg
12
2165550