Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
TOP-SD 40/10 (3~/230 V, PN 6/10) | Wilo
Сликата е слична

TOP-SD 40/10 (3~/230 V, PN 6/10)

Број на производ: 2165554
Технички податоци
Податоци за хидраулика
Максимален работен притисок PN 10 bar
Мин. температура на медиум Tmin -20 °C
Макс. температура на медиум Tmax 130 °C
Материјали
Куќиште на пумпа Сиво леано железо
Работно коло PP-LGF50
Вратило Не’рѓосувачки челик
Материјал на лежиште Јаглен графит
Податоци за мотор
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Номинална струја IN 1,17 A
Макс. број на вртежи nmax 2800 1/min
Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа P1 585 W
Емитирана интерференца EN 61000-6-3
Отпорност на интерференца EN 61000-6-2
Вид на заштита на мотор IPX4D
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 40
Монтажна должина l0 250 mm

TOP-SD

TOP-S

Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz

3~230 V, 50 Hz (со изборен приклучник за префрлување 3~230 V)

WSK = заштитен контакт на намотка

Целосна заштита на мотор при сите степени на бројот на вртежи со изборен уред за активирање

SK 602N/SK 622N или други разводни уреди / регулатори со можност за приклучување на WSK

Активирање: Надворешно активирање преку расклопен уред / регулатор

Ресетирање: Потврда на грешката следува автоматски, по ладење на моторот

самостојно

Податоци за производ
Производ Wilo
Опис на производ TOP-SD 40/10 (3~/230 V, PN 6/10)
Број на производ 2165554
EAN број 4048482638423
Боја зелена/црна
Минимална количина за нарачка 1
Достапност на пазарот 2016-03-01
Број на производ на следен модел 2090464
Опис на следен модел Stratos-D 40/1-12 PN6/10
Амбалажа
Вид на пакување Картон
Карактеристики на пакување Транспортна амбалажа
Број по палета 20
Број по слој 5
Димензии и тежина
Мерка за должина со амбалажа 419 mm
Должина L 250 mm
Мерка за висина со амбалажа 300 mm
Висина H 291 mm
Мерка за ширина со амбалажа 345 mm
Ширина W 350 mm
Бруто тежина прибл. m 31,4 kg
Нето тежина прибл. m 29 kg
Опис

Може да се примени кај топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони системи, климауреди, и затворени кружни системи за ладење и индустриски циркулациони постројки.

Двојна пумпа со воден ротор со навртување или прирабничко поврзување, изборни степени на бројот на вртежи за прилагодување на моќноста.

Опрема и функција

 • Рачно прилагодување на моќноста со 3 степени на бројот на вртежи
 • Пумпи со 1~ мотор:
  • P2 до 90 W: Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките
  • P2 ≥ 180 W: Целосна заштита на мотор преку заштитени контакти на намотки, поврзани со уред за активирање (опционално: SK 602N/SK 622N)
 • Пумпи со 3~ мотор:
  • P2 до 90 W: Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките
  • P2 ≥ 180 W: Целосна заштита на мотор преку заштитени контакти на намотки, поврзани со уред за активирање (опционално: SK 602N/SK 622N)
  • Приклучување на мрежа 3~230V со изборен утикач за префрлување
 • Куќиште на пумпа со KTL облога за оптимална заштита од корозија
 • Комбинирана прирабница PN 6/PN 10 (кај DN 32 до DN 65)
 • Главна/резервна работа или паралелна работа (за автоматско префрлување при грешка/временски зависната замена на пумпа корисникот треба да обезбеди соодветна приклучна табла)
Работни податоци
Мин. температура на медиум Tmin -20 °C
Макс. температура на медиум Tmax 130 °C
Мин. температура на околината Tmin -20 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Максимален работен притисок PN 10 bar
Податоци за мотор
Емитирана интерференца EN 61000-6-3
Отпорност на интерференца EN 61000-6-2
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Влезна моќност P1 max 585 W
Макс. број на вртежи nmax 2800 1/min
Номинална струја IN 1,17 A
Вид на заштита на мотор IPX4D
Материјали
Куќиште на пумпа Сиво леано железо
Работно коло PP-LGF50
Вратило Не’рѓосувачки челик
Материјал на лежиште Јаглен графит
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 40
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 40
Монтажна должина l0 250 mm
Информации за нарачувања
Производ Wilo
Опис на производ TOP-SD 40/10 (3~/230 V, PN 6/10)
Нето тежина прибл. m 29 kg
Број на производ 2165554
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Protect модул C

Број на производ 2066436, 2066437
Издание 0206
Број на страници 1
ZIP (3 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 1
ZIP (9 MB)

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
PDF (28 MB)
Опрема

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката SC-HVAC (27)

Континуирана регулација зависно од температурата на постројката SC-HVAC (19)

Монтажа на цевки (2)

Монтажа на цевки/елементи за израмнување (10)

Одржување/замена (1)

Управување со пумпи/опрема (25)

Управување со пумпи/Smart-систем за регулација (8)

Регистрирање на диференцијален притисок (10)

Заштита на мотор (3)

Утикач (1)

Одржување/замена (46)

Services

Wilo има долга традиција на работа со инсталатери и производители на системи. Важен дел од нашата филозофија за партнерство е фабричката корисничка служба на Wilo. Заедно сите развиваме концепт на сервис кој најдобро одговара на вашите барања, а со нашите практични знаења и лично советување, се грижиме вашите постројки да се енергетски ефикасни, сигурни за работа и економични што е можно најдобро. Нашите компетентни сервисни техничари на Wilo ве поддржуваат брзо, сигурно и навремено.

Дознајте повеќе

Препорачани сервисни услуги

Оптимизација на постројките
Оптимизација на постројки со пумпи со воден ротор
    
2219250

Wilo-Service нуди проактивна оптимизација на постројката преку нагодување на поставките и правење мали корекции за да се обезбеди безбедност при работа. Оптимизацијата на постројките меѓу другото вклучува:

 • Ремонт на пумпи/постројки за враќање на целосната моќност
 • Надградба на постари постројки со нови технологии или функции за да се заштедат капитални трошоци (осовременување)

Други сервисни услуги

Продолжена гаранција
Продолжување на гаранција за пумпи со воден ротор
    
2219589

Во комбинација со нова пумпа или нов систем, Wilo нуди продолжена гаранција до пет години во комбинација со пуштање во работа и одржување од страна на сервисот на Wilo.

Продолжената гаранција вклучува:

 • Целосна заштита и предвидливи оптимални трошоци
 • Редовни работи за одржување од страна на сервисот на Wilo
Пуштање во работа