Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
TOP-SD 40/7 (1~230 V, PN 6/10) | Wilo
Слично на сликата

TOP-SD 40/7 (1~230 V, PN 6/10)

Број на производ: 2080075
Технички податоци
Податоци за хидраулика
Максимален работен притисок PN 10 bar
Мин. температура на медиум Tmin -20 °C
Макс. температура на медиум Tmax 130 °C
Материјали
Куќиште на пумпа Сиво леано железо
Работно коло PP-LGF50
Вратило Не’рѓосувачки челик
Материјал на лежиште Јаглен графит
Податоци за мотор
Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
Номинална струја IN 1,93 A
Макс. број на вртежи nmax 2650 1/min
Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа P1 390 W
Емитирана интерференца EN 61000-6-3
Отпорност на интерференца EN 61000-6-2
Вид на заштита на мотор IPX4D
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 40
Монтажна должина l0 250 mm

TOP-SD

TOP-S

Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz

WSK = заштитен контакт на намотка

Целосна заштита на мотор при сите степени на бројот на вртежи со изборен уред за активирање

SK 602N/SK 622N или други разводни уреди / регулатори со можност за приклучување на WSK

Активирање: Надворешно активирање преку расклопен уред / регулатор

Ресетирање: Потврда на грешката следува автоматски, по ладење на моторот

самостојно

Податоци за производ
Производ Wilo
Опис на производ TOP-SD 40/7 (1~230 V, PN 6/10)
Број на производ 2080075
EAN број 4016322937388
Боја зелена/црна
Минимална количина за нарачка 1
Достапност на пазарот 2010-01-01
Број на производ на следен модел 2090463
Опис на следен модел Stratos-D 40/1-8 PN6/10
Амбалажа
Вид на пакување Картон
Карактеристики на пакување Транспортна амбалажа
Број по палета 20
Број по слој 5
Димензии и тежина
Мерка за должина со амбалажа 419 mm
Должина L 250 mm
Мерка за висина со амбалажа 300 mm
Висина H 268 mm
Мерка за ширина со амбалажа 345 mm
Ширина W 290 mm
Бруто тежина прибл. m 23 kg
Нето тежина прибл. m 21,2 kg
Опис

Може да се примени кај топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони системи, климауреди, и затворени кружни системи за ладење и индустриски циркулациони постројки.

Двојна пумпа со воден ротор со навртување или прирабничко поврзување, изборни степени на бројот на вртежи за прилагодување на моќноста.

Опрема и функција

 • Рачно прилагодување на моќноста со 3 степени на бројот на вртежи
 • Пумпи со 1~ мотор:
  • P2 до 90 W: Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките
  • P2 ≥ 180 W: Целосна заштита на мотор преку заштитени контакти на намотки, поврзани со уред за активирање (опционално: SK 602N/SK 622N)
 • Пумпи со 3~ мотор:
  • P2 до 90 W: Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките
  • P2 ≥ 180 W: Целосна заштита на мотор преку заштитени контакти на намотки, поврзани со уред за активирање (опционално: SK 602N/SK 622N)
  • Приклучување на мрежа 3~230V со изборен утикач за префрлување
 • Куќиште на пумпа со KTL облога за оптимална заштита од корозија
 • Комбинирана прирабница PN 6/PN 10 (кај DN 32 до DN 65)
 • Главна/резервна работа или паралелна работа (за автоматско префрлување при грешка/временски зависната замена на пумпа корисникот треба да обезбеди соодветна приклучна табла)
Работни податоци
Мин. температура на медиум Tmin -20 °C
Макс. температура на медиум Tmax 130 °C
Мин. температура на околината Tmin -20 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Максимален работен притисок PN 10 bar
Податоци за мотор
Емитирана интерференца EN 61000-6-3
Отпорност на интерференца EN 61000-6-2
Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
Влезна моќност P1 max 390 W
Макс. број на вртежи nmax 2650 1/min
Номинална струја IN 1,93 A
Вид на заштита на мотор IPX4D
Материјали
Куќиште на пумпа Сиво леано железо
Работно коло PP-LGF50
Вратило Не’рѓосувачки челик
Материјал на лежиште Јаглен графит
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 40
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 40
Монтажна должина l0 250 mm
Информации за нарачувања
Производ Wilo
Опис на производ TOP-SD 40/7 (1~230 V, PN 6/10)
Нето тежина прибл. m 21,2 kg
Број на производ 2080075
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Protect модул C

Број на производ 2066436, 2066437
Издание 0206
Број на страници 1
Јазик bg, da, en, et, hr, lt, lv, mk, no, pt, ro, sk, sl, sr, uk
ZIP (3 MB)

Wilo-Protect модул C

Број на производ 2066436, 2066437
Издание 0206
Број на страници 20
Јазик en
PDF (1 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 1
Јазик bg, cs, da, el, en, et, fi, hr, hu, it, lt, lv, mk, nl, no, pl, pt, ro, sk, sl, sv, tr
ZIP (9 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2165760
Издание 2020-08
Број на страници 96
Јазик de, en, es, fr
PDF (4 MB)

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (28 MB)
BIM/CAD

3D_DWG

TOP-SD40/7 EM PN6/10

Јазик Јазично неутрално
DWG (3 MB)

3D_STEP

TOP-SD40/7 EM PN6/10

Јазик Јазично неутрално
STP (4 MB)

2D_DWG_TOP

TOP-SD40/7 EM PN6/10

Јазик Јазично неутрално
DWG (16 KB)

2D_DWG_FRONT

TOP-SD40/7 EM PN6/10

Јазик Јазично неутрално
DWG (23 KB)

2D_DWG_RIGHT

TOP-SD40/7 EM PN6/10

Јазик Јазично неутрално
DWG (26 KB)
Опрема

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката SC-HVAC (19)

Континуирана регулација зависно од температурата на постројката SC-HVAC (11)

Монтажа на цевки (2)

Монтажа на цевки/елементи за израмнување (10)

Одржување/замена (1)

Управување со пумпи/опрема (25)

Регистрирање на диференцијален притисок (10)

Заштита на мотор (3)

Одржување/замена (46)

Services

Wilo има долга традиција на работа со инсталатери и производители на системи. Важен дел од нашата филозофија за партнерство е фабричката корисничка служба на Wilo. Заедно сите развиваме концепт на сервис кој најдобро одговара на вашите барања, а со нашите практични знаења и лично советување, се грижиме вашите постројки да се енергетски ефикасни, сигурни за работа и економични што е можно најдобро. Нашите компетентни сервисни техничари на Wilo ве поддржуваат брзо, сигурно и навремено.

Дознајте повеќе

Препорачани сервисни услуги

Оптимизација на постројките
Оптимизација на постројки со пумпи со воден ротор
    
2219250

Wilo-Service нуди проактивна оптимизација на постројката преку нагодување на поставките и правење мали корекции за да се обезбеди безбедност при работа. Оптимизацијата на постројките меѓу другото вклучува:

 • Ремонт на пумпи/постројки за враќање на целосната моќност
 • Надградба на постари постројки со нови технологии или функции за да се заштедат капитални трошоци (осовременување)

Други сервисни услуги

Продолжена гаранција
Продолжување на гаранција за пумпи со воден ротор
    
2219589

Во комбинација со нова пумпа или нов систем, Wilo нуди продолжена гаранција до пет години во комбинација со пуштање во работа и одржување од страна на сервисот на Wilo.

Продолжената гаранција вклучува:

 • Целосна заштита и предвидливи оптимални трошоци
 • Редовни работи за одржување од страна на сервисот на Wilo
Пуштање во работа
Пуштање во работа на пумпа со воден ротор
    
2219390

За да се осигуриме дека пумпата(ите)/постројката (ите) функционираат беспрекорно, препорачуваме пуштањето во работа да го изврши сопствената служба за односи со корисниците на Wilo. Ова овозможува оптимално нагодување и ефикасно работење на системот. Пуштањето во работа ги вклучува следните точки:

 • Пуштање во работа на постројката(ите) според контролната листа
 • Параметрирање и нагодување на разводната опрема
 • Тестирање и прилагодување на предкомпресија на притисочните резервоари (полнење до 80 литри вкл.)
 • Функционално тестирање на склопени системи
 • Упатство за вградување и работа ориентирани кон пракса
 • Протокол за пуштање во работа на Wilo

Цената за пуштање во работа се однесува само на постројки кои се инсталирани во согласност со упатството за вградување и работа, како и според актуелната состојба на технологијата. Нема трошоци за материјали што може евентуално да бидат потребни.

Одржување
BASIC одржување на пумпи со воден ротор
    
2219530

Со цел да се обезбеди безбедност при работа на пумпите/системите, препорачуваме да се вршат редовни и со DIN усогласени инспекции и работи за одржување од страна на службата за корисници на Wilo. Задачите се извршуваат според DIN 31051/DIN EN 13306. Задачите ги вклучуваат следните точки:

 • Визуелна проверка на пумпите/системите
 • Механичко тестирање
 • Електрично тестирање
 • Проверка на достапните притисочни резервоари
 • Проверка и, доколку е потребно, прилагодување на параметрите на системот
 • Составување на протокол за одржување
 • Планирањето и организацијата ги врши Wilo. На барање, можни се дополнителни индивидуални понуди за одржување
COMFORT одржување на пумпи со воден ротор
    
2219416

Со цел да се обезбеди безбедност при работа на пумпите/системите, препорачуваме да се вршат редовни и со DIN усогласени инспекции и работи за одржување од страна на службата за корисници на Wilo. Задачите се извршуваат според DIN 31051/DIN EN 13306. Задачите ги вклучуваат следните точки:

 • Визуелна проверка на пумпите/системите
 • Механичко тестирање
 • Електрично тестирање
 • Проверка и евентуално полнење на евентуално достапните притисочни резервоари
 • Проверка и, доколку е потребно, прилагодување на параметрите на системот
 • Составување на протокол за одржување
 • Потрошниот материјал е вклучен во цената на договорот
 • Без надомест и патни трошоци за ангажмани помеѓу интервали за одржување (за време на нормални часови за сервис)
 • Планирањето и организацијата ги врши WILO. На барање, можни се дополнителни индивидуални понуди за одржување
PREMIUM одржување на пумпи со воден ротор
    
2219545

Со цел да се обезбеди безбедност при работа на пумпите/системите, препорачуваме да се вршат редовни и со DIN усогласени инспекции и работи за одржување од страна на службата за корисници на Wilo. Задачите се извршуваат според DIN 31051/DIN EN 13306. Задачите ги вклучуваат следните точки:

 • Визуелна проверка на пумпите/системите
 • Механичко тестирање
 • Електрично тестирање
 • Проверка и евентуално полнење на евентуално достапните притисочни резервоари
 • Проверка на параметрите на системот
 • Составување на протокол за одржување
 • Потрошниот материјал е вклучен во цената на договорот
 • Без надомест и патни трошоци за ангажмани помеѓу интервали за одржување (за време и надвор од вообичаените часови за сервис)
 • Надградба на софтвер
 • Вклучувајќи ги и потрошните делови
 • Планирањето и организацијата ги врши WILO. На барање, можни се дополнителни индивидуални понуди за одржување
Поправка
Поправка на пумпи со воден ротор
    
2219609

За време на проверката на лице место, компетентниот и искусен сервисер на Wilo одлучува дали пумпата може да се поправи на лице место или дали треба да се испрати во фабриката на поправка. Wilo исто така обезбедува резервни делови или пумпа за замена за враќање на безбедноста при работа на постројката.

Поправката вклучува:

 • Проверка и отстранување на причините за дефект од искусни експерти на Wilo
 • Необврзувачка проценка на трошоците за поправки
 • Електрохидраулично пробно работење за да се обезбедат точни податоци во однос на функцијата, квалитетот и моќноста на пумпата или постројката
 • Обложување на разни компоненти на пумпата или постројката за оптимизирана ефикасност
 • Употреба исклучиво на оригинални резервни делови
 • Документација за поправката во извештајот за сервис