Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-VeroLine-IP-Z | Wilo
Вашите предности
Wilo-VeroLine-IP-Z

Особености/предности на производот

 • висока отпорност на корозивни медиуми, поради куќиштето од нерѓосувачки челик и колото од Noryl
 • Разновидна примена поради погодност за тврдост на вода до 5 mmol/l (28 °dH)
 • Сите пластични делови што се во допир со медиумот одговараат на KTW-препораките
Опис на серијата
VeroLine-IP-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна врска

Горен отвор за вшмукување. Отворите што се насочени надолу мора да бидат порачани со специјална изведба (-N0).

Примена

За транспортирање на вода за пиење, како и ладна и топла вода (според VDI 2035) без абразивни материи, во постројки за греење, ладна вода и вода за ладење

Означување на типот

Пример

Wilo-Veroline-IP-Z 25/6

IP

Inline-пумпа (навојна пумпа)

-Z

Циркулациона пумпа

25/

Приклучен номинален дијаметар Rp

6

Големината на моќноста се приближува до макс. напор [m]

Технички податоци

 • Дозволена температура на околината: -15 °C до 40 °C
 • Вода за пиење до 5 mmol/l (28 °dH): макс. +80 °C, при краткотрајна работа (2 ч) до +110 °C
 • Вода за греење: -8 °C bis +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3 ~230/400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP54
 • Номинален дијаметар Rp 1
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: 1.4306
 • Работно коло: Noryl
 • Вратило: 1.4571
 • Механичка заптивка: керамика/графит/EPDM

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Механичка заптивка
 • Навојна врска
 • Мотор со неподелено вратило

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Преодни елементи
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 60
PDF (22 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 4
Опис на производБрој на половиIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
VeroLine-IP-Z 25/2 DM
4
-
G 1½
BQ1EGG
180 mm
0,06 kW
4,7 kg
4090292
VeroLine-IP-Z 25/2 EM
4
-
G 1½
BQ1EGG
180 mm
0,06 kW
5,7 kg
4090293
VeroLine-IP-Z 25/6 DM
2
IE3
G 1½
BQ1EGG
180 mm
0,12 kW
5,2 kg
4090294
VeroLine-IP-Z 25/6 EM
2
IE2
G 1½
BQ1EGG
180 mm
0,18 kW
6,1 kg
4090295