Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-VeroLine-IPH-W | Wilo
Вашите предности
Wilo-VeroLine-IPH-O/-W

Особености/предности на производот

 • Механичка заптивка со сопствено ладење, зависна од насоката на движење
 • Разновидна примена преку големо температурно подрачје на медиумот без дополнителни потрошни делови
Опис на серијата
VeroLine-IPH-O/-W

Изведба

Циркулациона пумпа со сув ротор во Inline-изведба со навојна врска

Примена

За транспорт на топла вода без абразивни материи, во затворени индустриски циркулациони системи, далечинско греење, затворени грејни системи итн.

Означување на типот

Пример

IPH‐W 65/125‐1,1/4

IPH‐W

Inline‐пумпа за примена при топла вода

65

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

125

Дијаметар на работно коло

1,1

Номинална моќност на мотор P2 во kW

4

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -10 °C до +210 °C при макс. 23 бара
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 20 до DN 80

Материјали

 • Куќиште на пумпа: леан челик 1.0625
 • фенер: EN-GJS-400-15
 • Работно коло: EN-GJL-250
 • Вратило: нерѓосувачки челик1.4005
 • Механичка заптивка: AQ1EGG; други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска
 • фенер
 • Мотор со специјално вратило

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Контраприрабница за заварување
 • Заптивки на прирабницата

Опрема

 • Термисторски сензори, термисторски релеи за активирање, специјални мотори
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 60
PDF (22 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 17