Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos MAXO-D | Wilo
Вашите предности
Wilo-Yonos MAXO-D (flange)

Особености/предности на производот

 • LED приказот дава целосна транспарентност за зададениот напор, степенот на бројот на вртежи или можни грешки
 • Едноставно нагодување преку степен на бројот на вртежи при замена на нерегулирана стандардна пумпа
 • Поедноставено електрично поврзување, благодарение на Wilo-Stecker
 • Обезбедување на достапноста на постројката преку збирна сигнализација за грешка
 • Компактна конструкција и докажано едноставно ракување
Опис на серијата
Yonos MAXO-D

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор и навоен или прирабничка врска, EC-мотор со автоматско прилагодување на моќноста.

Примена

Топловодно греење на сите системи, клима уреди и затворени кружни системи за ладење, индустриски циркулациони системи.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Функција на деблокирање
 • Меко стартување
 • Интегрирана целосна заштита на моторот

Функции на сигнализација и прикажување

 • Сигнализација на збирна грешка (безнапонски отворачки контакт)
 • Светлосна сигнализација за грешка
 • ЛЦД сегментиран приказ на напорот и на шифрата на грешката

Функција на двојна пумпа

 • Главна/резервна работа: за автоматско префрлување при грешка, корисникот треба да обезбеди соодветен расклопен уред.
 • Однапред избраниот режим за регулација и зададениот напор мора да бидат идентични кај двете пумпи.

Опрема

 • Место за ставање клуч на телото на пумпата (кај пумпи со навојни цевки)
 • Брзо приклучување на струја со помош на Wilo приклучница. За приклучување на струја и на SSM вод, со вградено ослободување на напрегањето на кабелот
 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 32 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16
  • Стандардна изведба за пумпите DN 80 / DN 100: Прирабница PN 6 (дизајнирана за PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабница PN 6

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos MAXO-D 32/0,5-7

Yonos MAXO

Високопродуктивна пумпа (навојна или прирабничка пумпа), електронски регулирана

-D

Двојна пумпа

32/

Приклучна номинална ширина

0,5-7

Номинално подрачје на напор [m]

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50/60 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навоен приклучок DN 30 (RP 1¼)
 • Прирабничко поврзување DN 32 до DN 80
 • Макс. работен притисок, стандардна изведба: 6/10 бари или 6 бари (специјална изведба: 10 бари)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо со KTL облога
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал
 • Работно коло: пластика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Со навојна врска се вклучени заптивки
 • Вкл. подлошки за прирабнички завртки (кај приклучен номинален дијаметар DN 32 – DN 65)
 • Вклучено упатство за монтажа и користење

Опрема

 • Контраприрабници кај прирабничко поврзување
 • Елементи за израмнување
Документи

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 72
PDF (28 MB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 16
Опис на производПриклучок на цевкаEEIМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Yonos MAXO-D 30/0,5-7 PN 10
G 2
≤0,23
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
14 kg
8
2225914
Yonos MAXO-D 30/0,5-10 PN 10
G 2
≤0,23
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
14 kg
8
2225915
Yonos MAXO-D 32/0,5-7 PN 6/10
DN 32
≤0,23
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
12,2 kg
16
2160585
Yonos MAXO-D 32/0,5-11 PN 6/10
DN 32
≤0,23
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
18,9 kg
16
2120663
Yonos MAXO-D 40/0,5-8 PN 6/10
DN 40
≤0,23
220 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
19,3 kg
8
2120664
Yonos MAXO-D 40/0,5-12 PN 6/10
DN 40
≤0,23
250 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
26,6 kg
12
2120665
Yonos MAXO-D 40/0,5-16 PN 6/10
DN 40
≤0,23
250 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
46,8 kg
4
2120666
Yonos MAXO-D 50/0,5-9 PN 6/10
DN 50
≤0,23
280 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
28,9 kg
12
2120667
Yonos MAXO-D 50/0,5-12 PN 6/10
DN 50
≤0,23
280 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
28,5 kg
12
2120668
Yonos MAXO-D 50/0,5-16 PN 6/10
DN 50
≤0,23
340 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
51,2 kg
4
2120669
Yonos MAXO-D 65/0,5-12 PN 6/10
DN 65
≤0,23
340 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
54,7 kg
4
2120670
Yonos MAXO-D 65/0,5-16 PN 6/10
DN 65
≤0,23
340 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
54,2 kg
4
2120671
Yonos MAXO-D 80/0,5-6 PN 6
DN 80
≤0,23
360 mm
6 bar
1~230 V, 50/60 Hz
60,6 kg
4
2163260
Yonos MAXO-D 80/0,5-6 PN 10
DN 80
≤0,23
360 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
60,6 kg
4
2163261
Yonos MAXO-D 80/0,5-12 PN 6
DN 80
≤0,23
360 mm
6 bar
1~230 V, 50/60 Hz
60,6 kg
4
2120672
Yonos MAXO-D 80/0,5-12 PN 10
DN 80
≤0,23
360 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
60,6 kg
4
2120673