Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos PICO-D | Wilo
Вашите предности
Wilo-Yonos PICO-D

Особености/предности на производот

 • Светлечки диоди за нагодување зададена вредност во чекори од по 0,1 m, за приказ на актуелната потрошувачка и протокот
 • Електрично поврзување без алат, благодарение на Wilo-Connector
 • Уникатна функција на обезвоздушување за секоја пумпа
 • Двојна пумпа за единечна (Δp-c, Δp-v и константен број на вртежи) или паралелтна (Δp-c и константен број на вртежи) работа
 • Многу висок стартен вртежен момент на вклучување, за сигурно вклучување
Опис на серијата
Yonos PICO-D

Изведба

Двојна циркулациона пумпа со воден ротор, со навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Топловодно греење на сите системи, климатизација, индустриски циркулациони постројки.

Опрема/функција

Начини на работа

 • Константен диференцијален притисок
 • Варијабилен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (3 регулациски карактеристики)

Рачни функции

 • Нагодување работен режим според примената
 • Нагодување на моќноста на пумпата (напор)
 • Нагодување константен број на вртежи
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско повторно вклучување
 • Автоматско препознавање сув од

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на моментална влезна моќност во W
 • Индикатор на моменталниот проток во m³/h
 • Приказ на напорот при нагодување
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)
 • Приказ на рачно активираната функција за повторно вклучување или функција на обезвоздушување

Опрема

 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички

Функција на двојна пумпа

 • Работа како главна/резервна (автоматска замена на работната пумпа при грешка или временски зависно). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за главна/резервна работа, режимот на регулација и напорот или степенот на бројот на вртежи C1, C2, C3, мора да бидат идентично поставени.
 • Паралелна работа (оптимизирано вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување). Кога двојната пумпа треба да се ангажира за паралелна работа/работа со врвно оптоварување, режимот на регулација Δp-c мора да се постави со истиот напор или константен број на вртежи со ист степен на бројот на вртежи C1, C2, C3.
 • За префрлување на пумпите, на пр. при пречка, потребен е дополнителен контролен уред.

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-D 30/1-6

Yonos PICO

Високопродуктивна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-D

Двојна пумпа

30/

Приклучен номинален дијаметар

1-6

Подрачје на номинален напор [m]

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум -10 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навртување Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m кабел за поврзување
Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 2
Опис на производПриклучок на цевкаEEIМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
Yonos PICO-D 30/1-6
G 2
≤0,20
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
4,9 kg
40
4230948
Yonos PICO-D 30/1-8
G 2
≤0,23
180 mm
10 bar
1~230 V, 50/60 Hz
5,2 kg
40
4230949