Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Yonos PICO-Z | Wilo

Wilo-Yonos PICO-Z

Брзо префрлување кон циркулација на топла вода за заштеда на енергија во станбени згради.

Вашите предности
Wilo-Yonos PICO-Z

Брзо префрлување кон циркулација на топла вода за заштеда на енергија во станбени згради.

Компактната Wilo-Yonos PICO-Z е идеална пумпа за замена за префрлување на циркулациона пумпа за заштеда на енергија при примена на санитарна топла вода во куќи за едно, две или повеќе семејства. Високоефикасната пумпа која е опремена со топлинска изолација нуди висок степен на хигиенска сигурност со нејзиното куќиште од не’рѓосувачки челик. Благодарение на Wilo-Connector, пумпата брзо се инсталира електрично. Заменувањето на Wilo-Star-Z е многу лесно благодарение на новите еквивалентни варијанти на пумпата и континуираниот режим на контрола „n-cst“ за избирање на вистинската карактеристична крива. Со рачно активираните функции на повторно вклучување како и обезвоздушување, Wilo-Yonos PICO-Z ги обезбедува сите стандардни функции кои се потребни за сигурна работа.


Особености/предности на производот

 • Хигиенска сигурност благодарение на куќиштето на пумпата од не’рѓосувачки челик
 • Снабдување со заштеда на енергија благодарение на EC-мотор
 • Едноставно користење благодарение на технологијата на зелено копче, интуитивниот кориснички интерфејс со LED-дисплеј и функциите за контрола без чекори
 • Едноставна електрична инсталација со Wilo-Connector
 • Едноставно одржување и голема безбедност при работа благодарение на автоматски и рачно активираните функции на повторно вклучување или обезвоздушување
 • Тековните параметри како што се брзината на проток и влезна моќност на прв поглед преку LED-приказ во секое време
Опис на серијата
Wilo-Yonos PICO-Z

Изведба

Циркулациона пумпа со воден ротор со приклучок на навртување, EC-мотор заштитен од струја на блокирање и интегрирана електронска регулација на моќност.

Примена

Системи за циркулација на вода за пиење во индустријата и зградната техника.

Опрема/функција

Работни режими

 • Δ p-c за константен диференцијален притисок
 • Константен број на вртежи (3 степени на фиксен број на вртежи)
 • Константен број на вртежи (континуирано се регулира)

Рачни функции

 • Поставување на работен режим
 • Подесување на моќноста на пумпата (напор)
 • Подесување константен број на вртежи (континуирано или фиксно)
 • Функција на обезвоздушување
 • Рачно повторно вклучување

Автоматски функции

 • Континуирано прилагодување на моќноста зависно од работниот режим
 • Автоматско повторно вклучување
 • Автоматско препознавање сув од

Функции на сигнализација и прикажување

 • Индикатор на тековна влезна моќност во W
 • Приказ на тековниот проток во m³/h
 • Прикази при подесување:
  • Напор во m
  • Степен на фиксен број на вртежи (c1, c2; c3)
  • Број на вртежи при континуирано нагодување (n/100)
 • Индикатор на сигнализација за грешка (шифри на грешки)
 • Приказ на рачно активираната функција за повторно вклучување или функција на обезвоздушување

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Електричен брз приклучок со Wilo-Connector
 • Мотор отпорен на струја на блокирање
 • Филтер за честички
 • Термоизолација во стандардна изведба

Означување на типот

Пример:

Wilo-Yonos PICO-Z 20/0,5-4 150

Yonos PICO

Високоефикасна пумпа (навојна пумпа), електронски регулирана

-Z

Циркулација на вода за пиење

20/

Номинален дијаметар на приклучок

0,5 – 4

Номинално подрачје на напор [m]

150

Монтажна должина [mm]

Технички податоци

 • Температура на транспортиран медиум +2 °C до +95 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IPX4D
 • Навојна врска G1, G1½, G1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Не’рѓосувачки челик
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: Оксидна керамика
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со синтетичка смола

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Термоизолација
 • Wilo-Connector
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Навртувања
 • Елементи за израмнување
 • Wilo-Connector со поврзан приклучен кабел од 2 m и утикач со заштитен контакт
 • Аголен приклучник со 2 m приклучен кабел
Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 9