Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Atmos BST | Wilo

Wilo-Atmos BST

Универзална едностепена центрифугална пумпа за различни примени, вклучително и примени за греење, ладење и индустриски циркулациони постројки.

Вашите предности
Atmos BST Flange

Универзална едностепена центрифугална пумпа за различни примени, вклучително и примени за греење, ладење и индустриски циркулациони постројки.

Благодарение на широкиот опсег на хидраулични компоненти и мотори, едностепената центрифугална пумпа Wilo-Atmos BST е погодна за различни примени во технологијата за климатизација и ладење, водоснабдување, зголемување на притисокот и подготовка на вода. Може да се користи за транспортирање вода, како и неагресивни и лесно агресивни течности, на пример во перални за автомобили, во индустриски системи за ладење или во земјоделство за наводнување. Нашите хидраулични компоненти од не’рѓосувачки челик нудат висока отпорност на корозија и долг работен век. Конструкција со блокови заедно со ногалките на пумпата не само што овозможува брза инсталација, туку и работење без вибрации и ниска бучава. Современата хидраулика на пумпата заедно со моторите IE3 што стандардно се користат, заштедува енергија.


Особености/предности на производот

 • Енергетска штедливост преку најмодерна хидраулика на пумпа и примена на мотори IE3
 • Универзална примена со различни примени преку различни материјали на работно коло, неколку опции за мотори и различни лизгачки механички заптивки
 • Едноставна инсталација благодарение на изведбата на блокови и ногалките на пумпата
 • Хидраулични компоненти од не’рѓосувачки челик за висока отпорност на корозија и долг работен век
Опис на серијата
Wilo-Atmos BST

Изведба

Пумпа со сув ротор во моноблок изведба со прирабничкото поврзување или навојна врска

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Означување на типот

Пример

Atmos BST 32/160-1,1/2-V4

Atmos

Фамилија на производи

BST (пробиен блок)

Серија

32

Номинален дијаметар DN на потисен приклучок во mm

160

Номинална должина на работно коло во mm

1,1

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

-V1

3~230/400 V, 50 Hz

-V2

3~400/690 V, 50 Hz

-V4

1~230 V, 50 Hz

-H12

Куќиште на пумпа 1.4408

Технички податоци

 • Дозволен температурен опсег -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Вид на заштита IP55
 • Номинални дијаметри DN 25 до DN 80
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: 1.4301, 1.4401
 • Работно коло: 1.4301, 1.4401
 • Вратило на пумпата: 1.4301, 1.4401
 • Механичка заптивка: B3Q1EF, B3Q1EG, други лизгачки механички заптивки на барање

Конструкција

Single-stage low-pressure centrifugal pump in monobloc design, with axial suction port and radially arranged pressure port with

 • Mechanical seal
 • Flange connection with pressure measuring connection R 1/8
 • IEC standard motor

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-Atmos BST 25, Wilo-Atmos BST 32 - 80

Број на производ 9223929
Издание 2023-07
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 24
PDF (6 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 134
Опис на производБрој на половиMEIНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
Atmos BST 25/130-0.55/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
0,55 kW
8,8 kg
9187115
Atmos BST 25/130-0.55/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
0,55 kW
9,5 kg
9187114
Atmos BST 25/130-0.55/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
0,55 kW
8,8 kg
9187030
Atmos BST 25/130-0.55/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
0,55 kW
9,5 kg
9187029
Atmos BST 25/130-0.75/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
0,75 kW
9,5 kg
9187121
Atmos BST 25/130-0.75/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
0,75 kW
10,5 kg
9187120
Atmos BST 25/130-0.75/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
0,75 kW
9,5 kg
9187036
Atmos BST 25/130-0.75/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
0,75 kW
10,5 kg
9187035
Atmos BST 25/130-1.1/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,1 kW
11,8 kg
9187127
Atmos BST 25/130-1.1/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,1 kW
13,7 kg
9187126
Atmos BST 25/130-1.1/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,1 kW
11,8 kg
9187042
Atmos BST 25/130-1.1/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,1 kW
13,7 kg
9187041
Atmos BST 25/160-0.75/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
0,75 kW
9,1 kg
9187117
Atmos BST 25/160-0.75/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
0,75 kW
10,6 kg
9187116
Atmos BST 25/160-0.75/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
0,75 kW
9,1 kg
9187032
Atmos BST 25/160-0.75/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
0,75 kW
10,6 kg
9187031
Atmos BST 25/160-1.1/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,1 kW
10,6 kg
9187123
Atmos BST 25/160-1.1/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,1 kW
13,8 kg
9187122
Atmos BST 25/160-1.1/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,1 kW
10,6 kg
9187038
Atmos BST 25/160-1.1/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,1 kW
13,8 kg
9187037
Atmos BST 25/160-1.85/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,85 kW
14,8 kg
9187129
Atmos BST 25/160-1.85/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,85 kW
16 kg
9187128
Atmos BST 25/160-1.85/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,85 kW
14,8 kg
9187044
Atmos BST 25/160-1.85/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,85 kW
16 kg
9187043
Atmos BST 25/160-1/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1 kW
10,7 kg
9187119
Atmos BST 25/160-1/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1 kW
11,5 kg
9187118
Atmos BST 25/160-1/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1 kW
10,7 kg
9187034
Atmos BST 25/160-1/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1 kW
11,5 kg
9187033
Atmos BST 25/180-1.85/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,85 kW
15,5 kg
9187125
Atmos BST 25/180-1.85/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
1,85 kW
17,2 kg
9187124
Atmos BST 25/180-1.85/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,85 kW
15,5 kg
9187040
Atmos BST 25/180-1.85/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
1,85 kW
17,2 kg
9187039
Atmos BST 25/180-2.2/2-H12-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
2,2 kW
21,2 kg
9187131
Atmos BST 25/180-2.2/2-H12-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EG
2,2 kW
22,9 kg
9187130
Atmos BST 25/180-2.2/2-V1
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
2,2 kW
21,2 kg
9187046
Atmos BST 25/180-2.2/2-V4
2
≥0,4
G 1
B9Q1EF
2,2 kW
22,9 kg
9187045
Atmos BST 32/160-1.1/2-H12-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
1,1 kW
26,5 kg
9187133
Atmos BST 32/160-1.1/2-H12-V4
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
1,1 kW
26,5 kg
9187132
Atmos BST 32/160-1.1/2-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
1,1 kW
26,5 kg
9187048
Atmos BST 32/160-1.1/2-V4
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
1,1 kW
26,5 kg
9187047
Atmos BST 32/160-1.5/2-H12-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
1,5 kW
25,5 kg
9187135
Atmos BST 32/160-1.5/2-H12-V4
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
1,5 kW
21,7 kg
9187134
Atmos BST 32/160-1.5/2-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
1,5 kW
25,5 kg
9187050
Atmos BST 32/160-1.5/2-V4
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
1,5 kW
21,7 kg
9187049
Atmos BST 32/160-2.2/2-H12-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
2,2 kW
31 kg
9187137
Atmos BST 32/160-2.2/2-H12-V4
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
2,2 kW
28,5 kg
9187136
Atmos BST 32/160-2.2/2-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
2,2 kW
31 kg
9187052
Atmos BST 32/160-2.2/2-V4
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
2,2 kW
28,5 kg
9187051
Atmos BST 32/200-3/2-H12-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EG
3 kW
38,1 kg
9187138
Atmos BST 32/200-3/2-V1
2
≥0,4
DN 32
B3Q1EF
3 kW
38,1 kg
9187053