Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Atmos GIGA-B | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-B

Сигурни сенаменски примени за греење, климатизација и ладње во големи згради.

Вашите предности
Wilo-Atmos GIGA B

Сигурни сенаменски примени за греење, климатизација и ладње во големи згради.

Wilo-Atmos GIGA-B е пумпа со сув ротор во блок-изведба, која особено е наменета за транспорт на вода во различни видови згради. Пумпата се карактеризира со ниски трошоци за животниот циклус благодарение на оптимизираната хидраулична ефикасност и гарантира долг работен век преку катодно електро-боење отпорно на корозија на сите лиени компоненти. Големиот вариетет на компонентите и нивното широко температурно подрачје од -20 °C до +140 °C овозможува голема разновидност и дава различни можности за примена.

Инсталацијата и одржувањето се лесни за корисникот поради стандардните ногалки на пумпа со дизајн „Back-Pull-Out“ со опционална патронска прстенеста заптивка кај големи видови пумпи (од 37 kW/4-полно). Поради главните димензии според EN 733, постои компатибилност со многу постоечки блок-пумпи. Со пуштањето на Atmos GIGA-B на пазарот, Wilo сега има дополнителна најмодерна технологија од серијата на пумпа со сув ротор.


Особености/предности на производот

 • Енергетска штедливост благодарение на најмодерната хидраулика за пумпи и употреба на IE3/IE4 мотори
 • Глобална разновидна примена благодарение на различните материјали за работни кола, повеќе опции за мотор, како и различни лизгачки механички заптивки
 • Едноставна инсталација со помош на стандардни ногалки за пумпа и опционален блок како база
 • Едноставно одржување и лесна примена на изведба со опционален „Back-Pull-Out“ дизајн и патронска прстенеста заптивка кај големи типови пумпи
 • KTL-облогата на сите леани компоненти се грижи за отпорност на корозија и долговечност
 • Соодветна примена според моќноста и главните димензии согласно EN 733 (DIN за норм-пумпи)
Опис на серијата
Wilo-Atmos GIGA-B 2pl

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со прирабничко поврзување

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Означување на типот

Пример

B 40/160-7,5/2

B

Блок-пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

160

Номинален пречник на работно коло

7,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140°C
 • Лизгачка механичка заптивка за транспорт на вода до Tmax. = +140 °C. До T ≤ +40 °C дозволена е примеса од гликол од 20 % до 40 % од волуменот. Кај мешавини на вода-гликол, со волуменски удел на гликол од > 40 % до макс. 50 % и температура на медиумот од > +40 °C до макс. +120 °C или други медиуми различни од водата треба да се предвиди алтернативна лизгачка механичка заптивка. При користење мешавини на вода-гликол, генерално препорачуваме користење варијанта S1 со соодветна механичка заптивка.
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 150
 • Макс. работен притисок 16 бара (изборно 25 бара на барање)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250; изборно: Сфероидно леано железо EN-GJS-400-18-LT (зависно од типот)
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; специјална изведба: Бронза CuSn 10 нерѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во моноблок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка со

 • Механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Латерна
 • Куќиште на пумпата со ногалки
 • Спојка
 • IEC-норм-мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта …-L1 со бронзено-работно коло (со доплата)
 • Варијанта …-L4 со работно коло од нерѓосувачки челик (со доплата)
 • Варијанта ...-P6 со „Back pull-out“ дизајн и патронска прстенеста заптивка
 • Варијанта …-H1 со куќиште од сферо гус на барање
 • Варијанта …-P4 за макс. работен притисок од 25 бара на барање
 • Други напони и фреквенции, како и ATEX-одобрение, на барање

Опрема

 • Bases (pump housing and motor) for installation on a base
 • PTC thermistor sensor, PTC thermistor tripping relay
 • Special motors
 • Special mechanical seals
 • SC-HVAC, CC-HVAC control systems and switchgears
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Број на производ 2216677
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 40
PDF (13 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 779
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD група
Atmos GIGA-B 32/85-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,1 kW
51 kg
9126730
12
Atmos GIGA-B 32/85-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,1 kW
51 kg
2216704
12
Atmos GIGA-B 32/85.1-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,75 kW
49 kg
9139949
12
Atmos GIGA-B 32/85.1-0,75/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,75 kW
49 kg
2216853
12
Atmos GIGA-B 32/95-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
59 kg
9126729
12
Atmos GIGA-B 32/95-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
59 kg
2216703
12
Atmos GIGA-B 32/95.1-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,1 kW
50 kg
9139948
12
Atmos GIGA-B 32/95.1-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,1 kW
50 kg
2216852
12
Atmos GIGA-B 32/105-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,25 kW
44 kg
9126708
12
Atmos GIGA-B 32/105-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,25 kW
44 kg
2216698
12
Atmos GIGA-B 32/105-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
62 kg
9126728
12
Atmos GIGA-B 32/105-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
62 kg
2216702
12
Atmos GIGA-B 32/105.1-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
59 kg
9139947
12
Atmos GIGA-B 32/105.1-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
59 kg
2216851
12
Atmos GIGA-B 32/115-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
45 kg
9126707
12
Atmos GIGA-B 32/115-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
45 kg
2216697
12
Atmos GIGA-B 32/115-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
71 kg
9126727
12
Atmos GIGA-B 32/115-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
71 kg
2216701
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,25 kW
44 kg
9139941
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,25 kW
44 kg
2216848
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
61 kg
9139946
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
61 kg
2216850
12
Atmos GIGA-B 32/125-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,55 kW
52 kg
9126706
12
Atmos GIGA-B 32/125-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,55 kW
52 kg
2216696
12
Atmos GIGA-B 32/125-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
71 kg
2214131
12
Atmos GIGA-B 32/125-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
71 kg
2216700
12
Atmos GIGA-B 32/125-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
4 kW
78 kg
9126726
12
Atmos GIGA-B 32/125-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
78 kg
2216699
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
45 kg
9139940
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
45 kg
2216847
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
70 kg
9139945
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
70 kg
2216849
12
Atmos GIGA-B 32/130.1-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
66 kg
9139960
12
Atmos GIGA-B 32/130.1-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
66 kg
2216860
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,25 kW
51 kg
9139953
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,25 kW
51 kg
2216856
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
69 kg
9139959
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
69 kg
2216859
12
Atmos GIGA-B 32/150-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
51 kg
2213831
12
Atmos GIGA-B 32/150-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
51 kg
2217021
12
Atmos GIGA-B 32/150-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
4 kW
90 kg
2213833
12
Atmos GIGA-B 32/150-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
90 kg
2217023
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
52 kg
9139952
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
52 kg
2216855
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
77 kg
9139958
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
77 kg
2216858
12
Atmos GIGA-B 32/160-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,55 kW
57 kg
2213830
12
Atmos GIGA-B 32/160-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,55 kW
57 kg
2217020
12
Atmos GIGA-B 32/160-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
5,5 kW
110 kg
2213832
12
Atmos GIGA-B 32/160-5,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
5,5 kW
110 kg
2217022
12