Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Atmos GIGA-D | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-D

Универзална пумпа со сув ротор за греење, климатизација и ладње во големи згради.

Вашите предности
Wilo-Atmos GIGA-D

Универзална пумпа со сув ротор за греење, климатизација и ладње во големи згради.

Wilo-Atmos GIGA-D нуди разновидни компоненти и материјали за различни примени. Можете да транспортирате различни медиуми со температура од -20 °C до +140 °C соодветно особено за примени за климатизација и ладење. Кондензатот што се создава може да се насочи кон испуст. Опремена со најмодерната хидраулика на пумпа и IE3-мотор, пумпата колку што работи сигурно толку и штедливо. Лиените компоненти со катодно електро-боење отпорно на корозија исто така гарантираат долг работен век.


Особености/предности на производот

 • Најмодерна хидраулика на пумпа и технологија на IE3-мотори за сигурна работа што штеди енергија
 • Подолг работен век благодарение на катодното електро-боење отпорно на корозија на сите компоненти од леано железо
 • Насочено испуштање кондензат при употреба во постројки за климатизација и ладење
 • Едноставна инсталација со можности за фиксирање на ногалките на пумпата за максимална стабилност
 • Се применува во главна/резервна работа или во работа со врвно оптоварување (со користење на надворешен дополнителен уред)
Опис на серијата
Wilo-Atmos GIGA-D

Изведба

Двојна пумпа со сув ротор во линиска изведба со прирабничко поврзување

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Означување на типот

Пример

Atmos GIGA-D 40/160-5,5/2

D

Линиска двојна пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок за цевка

160

Номинален пречник на работно коло

5,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје на транспортираниот медиум од -20 °C до +140 °C
 • Макс. температура на околината од 40 °C
 • Лизгачка механичка заптивка за транспорт на вода до Tmax. = +140 °C. До T ≤ +40 °C дозволена е примеса од гликол од 20 % до 40 % од волуменот. Кај мешавини на вода-гликол, со волуменски удел на гликол од > 40 % до макс. 50 % и температура на медиумот од > +40 °C до макс. +120 °C или други медиуми различни од водата треба да се предвиди алтернативна лизгачка механичка заптивка. При користење мешавини на вода-гликол, генерално препорачуваме користење варијанта S1 со соодветна механичка заптивка.
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 200
 • Стандардна изведба за работен притисок: 13 бара (до +140 °C)/16 бара (до +120 °C)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250;
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; специјална изведба: Бронза CuSn 10, не’рѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други лизгачки механички заптивки на барање

Конструкција

Single-stage, low-pressure double pump in in-line design with

 • Switchover valve
 • Mechanical seal
 • Flange connection with pressure measuring connection R 1/8
 • Lantern
 • Coupling
 • IEC standard motor

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта …-L1 со бронзено-работно коло (со доплата)
 • Варијанта …-L4 со работно коло од нерѓосувачки челик (со доплата)
 • Варијанта ...-P6 со „Back pull-out“ дизајн и патронска прстенеста заптивка
 • Други напони и фреквенции, како и ATEX-одобрение, на барање
Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 388
320 … 820 mm
[388]
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD групаСлепа прирабница
Atmos GIGA-D 32/130-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
1,5 kW
139 kg
2225272
12
O
Atmos GIGA-D 32/130-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
1,5 kW
139 kg
2225273
12
O
Atmos GIGA-D 32/140-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,25 kW
112 kg
2225264
12
O
Atmos GIGA-D 32/140-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,25 kW
112 kg
2225265
12
O
Atmos GIGA-D 32/140-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
2,2 kW
144 kg
2225270
12
O
Atmos GIGA-D 32/140-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
2,2 kW
144 kg
2225271
12
O
Atmos GIGA-D 32/150-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,37 kW
112 kg
2225262
12
O
Atmos GIGA-D 32/150-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,37 kW
112 kg
2225263
12
O
Atmos GIGA-D 32/150-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
3 kW
161 kg
2225268
12
O
Atmos GIGA-D 32/150-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
161 kg
2225269
12
O
Atmos GIGA-D 32/160-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,55 kW
125 kg
2225260
12
O
Atmos GIGA-D 32/160-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,55 kW
125 kg
2225261
12
O
Atmos GIGA-D 32/160-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
4 kW
175 kg
2225266
12
O
Atmos GIGA-D 32/160-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
4 kW
175 kg
2225267
12
O
Atmos GIGA-D 40/130-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,25 kW
114 kg
2225280
12
O
Atmos GIGA-D 40/130-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,25 kW
114 kg
2225281
12
O
Atmos GIGA-D 40/130-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
2,2 kW
146 kg
2225288
12
O
Atmos GIGA-D 40/130-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
2,2 kW
146 kg
2225289
12
O
Atmos GIGA-D 40/140-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,37 kW
114 kg
2225278
12
O
Atmos GIGA-D 40/140-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,37 kW
114 kg
2225279
12
O
Atmos GIGA-D 40/140-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
3 kW
163 kg
2225286
12
O
Atmos GIGA-D 40/140-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
163 kg
2225287
12
O
Atmos GIGA-D 40/150-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,55 kW
126 kg
2225276
12
O
Atmos GIGA-D 40/150-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,55 kW
126 kg
2225277
12
O
Atmos GIGA-D 40/150-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
4 kW
177 kg
2225284
12
O
Atmos GIGA-D 40/150-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
177 kg
2225285
12
O
Atmos GIGA-D 40/160-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,75 kW
131 kg
2225274
12
O
Atmos GIGA-D 40/160-0,75/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,75 kW
131 kg
2225275
12
O
Atmos GIGA-D 40/160-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
209 kg
2225282
12
O
Atmos GIGA-D 40/160-5,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
209 kg
2225283
12
O
Atmos GIGA-D 40/190-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
0,75 kW
149 kg
2225292
12
P
Atmos GIGA-D 40/190-0,75/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
0,75 kW
149 kg
2225293
12
P
Atmos GIGA-D 40/200-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
1,1 kW
171 kg
2225290
12
P
Atmos GIGA-D 40/200-1,1/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
1,1 kW
171 kg
2225291
12
P
Atmos GIGA-D 40/200-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
7,5 kW
253 kg
2225294
12
P
Atmos GIGA-D 40/200-7,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
7,5 kW
253 kg
2225295
12
P
Atmos GIGA-D 40/210-1,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
1,5 kW
183 kg
2223328
12
P
Atmos GIGA-D 40/210-1,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
1,5 kW
183 kg
2223329
12
P
Atmos GIGA-D 40/210-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
11 kW
352 kg
2227602
12
P
Atmos GIGA-D 40/210-11/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
11 kW
352 kg
2227603
12
P
Atmos GIGA-D 50/85-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
1,5 kW
135 kg
2225306
12
N
Atmos GIGA-D 50/85-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
1,5 kW
135 kg
2225307
12
N
Atmos GIGA-D 50/95-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
2,2 kW
140 kg
2225304
12
N
Atmos GIGA-D 50/95-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
2,2 kW
140 kg
2225305
12
N
Atmos GIGA-D 50/105-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
3 kW
158 kg
2225302
12
N
Atmos GIGA-D 50/105-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
158 kg
2225303
12
N
Atmos GIGA-D 50/115-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
4 kW
172 kg
2225300
12
N
Atmos GIGA-D 50/115-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
172 kg
2225301
12
N
Atmos GIGA-D 50/125-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
4 kW
172 kg
2225298
12
N
Atmos GIGA-D 50/125-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
172 kg
2225299
12
N