Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Atmos GIGA-I | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-I

Универзална пумпа со сув ротор за греење, климатизација и ладње во големи згради.

Вашите предности
Wilo-Atmos GIGA-I

Универзална пумпа со сув ротор за греење, климатизација и ладње во големи згради.

Wilo-Atmos GIGA-I нуди разновидни компоненти и материјали за различни примени. Можете да транспортирате различни медиуми со температура од -20 °C до +140 °C соодветно особено за примени за климатизација и ладење. Кондензатот што се создава може да се насочи кон испуст.

Опремена со најмодерната хидраулика на пумпа и IE3/IE4-мотор, пумпата колку што работи сигурно толку и штедливо.

Лиените компоненти со катодно електро-боење отпорно на корозија исто така гарантираат долг работен век.


Особености/предности на производот

 • Универзална употреба за различни примени со различни медиуми и температури благодарение на големиот опсег на компоненти, како работни кола, големини на мотори и лизгачки механички заптивки
 • Најмодерна хидраулика на пумпа и технологија на IE3/IE4-мотори за сигурна работа што штеди енергија
 • Подолг работен век благодарение на катодното електро-боење отпорно на корозија на сите компоненти од леано железо
 • Насочено испуштање кондензат при употреба во постројки за климатизација и ладење
 • Едноставна инсталација со можности за фиксирање на ногалките на пумпата за максимална стабилност
 • Едноставно одржување и лесна примена на изведба со опционален „Back-Pull-Out“ дизајн и патронска прстенеста заптивка кај големи пумпи
Опис на серијата
Wilo-Atmos GIGA-I (2 pol)

Изведба

Пумпа со сув ротор во линиска изведба со прирабничко поврзување

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Означување на типот

Пример

Atmos GIGA-I 40/160-5,5/2

I

Inline-пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок за цевка

160

Номинален пречник на работно коло

5,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје на транспортираниот медиум од -20 °C до +140 °C
 • Макс. температура на околината од 40 °C
 • Лизгачка механичка заптивка за транспорт на вода до Tmax. = +140 °C. До T ≤ +40 °C дозволена е примеса од гликол од 20 % до 40 % од волуменот. Кај мешавини на вода-гликол, со волуменски удел на гликол од > 40 % до макс. 50 % и температура на медиумот од > +40 °C до макс. +120 °C или други медиуми различни од водата треба да се предвиди алтернативна лизгачка механичка заптивка. При користење мешавини на вода-гликол, генерално препорачуваме користење варијанта S1 со соодветна механичка заптивка.
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 250
 • Стандардна изведба за работен притисок: 13 бара (до +140 °C)/16 бара (до +120 °C)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250;
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; специјална изведба: Бронза CuSn 10 нерѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во Inline-изведба, со

 • Механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Латерна
 • Спојка
 • IEC-норм-мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта …-L1 со бронзено-работно коло (со доплата)
 • Варијанта …-L4 со работно коло од нерѓосувачки челик (со доплата)
 • Варијанта ...-P6 со „Back pull-out“ дизајн и патронска прстенеста заптивка
 • Варијанта …-H1 со куќиште од сферо гус на барање
 • Варијанта …-P4 за макс. работен притисок од 25 бара на барање
 • Други напони и фреквенции, како и ATEX-одобрение, на барање
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Број на производ 2216677
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 40
PDF (13 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 648
320 … 1200 mm
[648]
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD група
Atmos GIGA-I 32/130-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
1,5 kW
66 kg
2219022
12
Atmos GIGA-I 32/130-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
1,5 kW
66 kg
2219023
12
Atmos GIGA-I 32/140-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,25 kW
50 kg
2219014
12
Atmos GIGA-I 32/140-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,25 kW
50 kg
2219015
12
Atmos GIGA-I 32/140-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
2,2 kW
68 kg
2219020
12
Atmos GIGA-I 32/140-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
2,2 kW
68 kg
2219021
12
Atmos GIGA-I 32/150-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,37 kW
52 kg
2219012
12
Atmos GIGA-I 32/150-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,37 kW
52 kg
2219013
12
Atmos GIGA-I 32/150-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
3 kW
77 kg
2219018
12
Atmos GIGA-I 32/150-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
77 kg
2219019
12
Atmos GIGA-I 32/160-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,55 kW
58 kg
2219010
12
Atmos GIGA-I 32/160-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,55 kW
58 kg
2219011
12
Atmos GIGA-I 32/160-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
4 kW
87 kg
2219016
12
Atmos GIGA-I 32/160-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
4 kW
87 kg
2219017
12
Atmos GIGA-I 40/130-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,25 kW
51 kg
2219766
12
Atmos GIGA-I 40/130-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,25 kW
51 kg
2219767
12
Atmos GIGA-I 40/130-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
2,2 kW
70 kg
2222626
12
Atmos GIGA-I 40/130-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
2,2 kW
70 kg
2222627
12
Atmos GIGA-I 40/140-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,37 kW
53 kg
2220082
12
Atmos GIGA-I 40/140-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,37 kW
53 kg
2220083
12
Atmos GIGA-I 40/140-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
3 kW
78 kg
2219768
12
Atmos GIGA-I 40/140-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
78 kg
2219769
12
Atmos GIGA-I 40/150-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,55 kW
60 kg
2220080
12
Atmos GIGA-I 40/150-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,55 kW
60 kg
2220081
12
Atmos GIGA-I 40/150-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
4 kW
89 kg
2220086
12
Atmos GIGA-I 40/150-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
89 kg
2220087
12
Atmos GIGA-I 40/160-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,75 kW
62 kg
2219764
12
Atmos GIGA-I 40/160-0,75/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,75 kW
62 kg
2219765
12
Atmos GIGA-I 40/160-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
105 kg
2220084
12
Atmos GIGA-I 40/160-5,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
105 kg
2220085
12
Atmos GIGA-I 40/190-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
0,75 kW
71 kg
2220090
12
Atmos GIGA-I 40/190-0,75/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
0,75 kW
71 kg
2220091
12
Atmos GIGA-I 40/200-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
1,1 kW
86 kg
2220088
12
Atmos GIGA-I 40/200-1,1/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
1,1 kW
86 kg
2220089
12
Atmos GIGA-I 40/200-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
7,5 kW
141 kg
2220092
12
Atmos GIGA-I 40/200-7,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
7,5 kW
141 kg
2220093
12
Atmos GIGA-I 40/210-1,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
1,5 kW
92 kg
2222632
12
Atmos GIGA-I 40/210-1,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
1,5 kW
92 kg
2222633
12
Atmos GIGA-I 40/210-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
390 mm
11 kW
182 kg
2222630
12
Atmos GIGA-I 40/210-11/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
11 kW
182 kg
2222631
12
Atmos GIGA-I 50/85-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
1,5 kW
65 kg
2222628
12
Atmos GIGA-I 50/85-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
1,5 kW
65 kg
2222629
12
Atmos GIGA-I 50/95-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
2,2 kW
68 kg
2220112
12
Atmos GIGA-I 50/95-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
2,2 kW
68 kg
2220113
12
Atmos GIGA-I 50/105-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
3 kW
76 kg
2220110
12
Atmos GIGA-I 50/105-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
76 kg
2220111
12
Atmos GIGA-I 50/115-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
4 kW
88 kg
2220108
12
Atmos GIGA-I 50/115-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
88 kg
2220109
12
Atmos GIGA-I 50/125-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
4 kW
88 kg
2220106
12
Atmos GIGA-I 50/125-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
88 kg
2220107
12