Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Atmos GIGA-N | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-N

Норм-пумпа за универзална примена и долг работен век.

Вашите предности
Wilo-Atmos GIGA-N

Норм-пумпа за универзална примена и долг работен век.

Wilo-Atmos GIGA-N претставува најпристапниот модел за пумпи со сув ротор. Големиот вариетет мотори и материјали и широкото температурно подрачје од -20 до +140 °C прави голема версатилност и носи различни можности за примена.

Пумпата направена за континуирана работа гарантира долг работен век благодарение на отпорноста на корозија на внесувањето слоеви и валчестото лежиште без одржување. Во случај на одржување, спојката за проширување овозможува најбрза можна замена на механичката заптивка. Бројот на вртежи на Wilo-Atmos GIGA-N се регулира со помош на Wilo-EFC конвертор. Можете да поставите надгледување на температурата и на вибрациите на лежиштето на пумпата за предвремено да ги препознавате дефектите.

Wilo нуди дополнителни понуди приспособени на вас, од пуштање во работа до одржување – а со помош на универзалниот WiloCare пакет, Wilo далечинското надгледување ви гарантира безбедност при работа.


Особености/предности на производот

 • Енергетска штедливост благодарение на високата севкупна ефикасност преку подобрена хидраулика и употреба на IE3/IE4-мотори
 • Погодна за снабдување со вода за пиење (компатибилна со ACS, UBA)
 • KTL-облогата на сите леани компоненти се грижи за отпорност на корозија и за долговечност (не кај моделите за вода за пиење)
 • Универзално поставување благодарение на нормираните димензии, различните варијанти на мотори и работни кола од различни материјали
 • Едноставно одржување благодарение на спојката за проширување во „Back-Pull-Out“ изведба што се користи лесно
 • Голема работна сигурност благодарение на подобрената конструкција на работното коло за намалување на притисокот
Опис на серијата
Wilo-Atmos GIGA-N (2pl)

Изведба

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со аксијално вшмукување, монтирана на основна плоча Стандардна изведба со спојка за проширување.

Примена

 • Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.
 • Примена во наводнување, зградна техника, општа индустрија, фабрики итн.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок-изведба според EN 733, со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча

 • Механичка заптивка

Означување на типот

Пример

Atmos GIGA-N 40/200-11/2

Atmos

Фамилија на производи

GIGA

Опис на серијата

N

Стандардна пумпа со аксијално вшмукување

40

DN за притисочна прирабница

200

Номинална широчина на работно коло [mm]

11

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје од -20 °C до +140 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинални дијаметри DN 32…DN 150
 • Макс. работен притисок 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и латерна. Стандард: EN-GJL-250
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; други на барање
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Конструкција

 • Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа како пумпа со основна плоча, со аксијална вшмукателна наставка со прирабнички поврзан носач на лежиште и прицврстување на оската за флексибилно споени погони
 • Спојка за проширување (спојување со муф) како стандард, којашто дава можност единицата на роторот на моторот да се остави во положбата прширување
 • Варијанта ...-P5 без спојка за проширување (за намалена цена, погледнете го ценовникот)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Пумпа со слободен крај на вратилото или
 • Пумпа на основна плоча, со спојка и заштита на спојка, без мотор или
 • целосно монтирана пумпа на основна плоча со електромотор

Опции

 • Варијанта ...-P5 без спојка за проширување (за намалена цена)
 • Други материјали и изведби на барање
 • Други напони и фреквенции на барање

Опрема

Automatische Drehzahlkontrolle:

Wilo-контролни системи за пумпи за автоматска, континуирана регулација на моќноста на пумпите. За повеќе информации околу темата „Приклучни табли и контролни уреди“ обратете се кај Wilo.

Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 688
Опис на производБрој на половиMEIIEПриклучок за цевка од вшмукателната странаПриклучок за цевка од притисочната странаСпојка за проширувањеНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD група
Atmos GIGA-N 32/125-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,25 kW
93 kg
6086289
12
Atmos GIGA-N 32/125-0,25/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,25 kW
93 kg
6086697
12
Atmos GIGA-N 32/125-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,37 kW
95 kg
6086290
12
Atmos GIGA-N 32/125-0,37/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,37 kW
95 kg
6086698
12
Atmos GIGA-N 32/125-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,55 kW
97 kg
6086291
12
Atmos GIGA-N 32/125-0,55/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,55 kW
97 kg
6086699
12
Atmos GIGA-N 32/125-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
1,1 kW
101 kg
6086292
12
Atmos GIGA-N 32/125-1,1/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
1,1 kW
101 kg
6086700
12
Atmos GIGA-N 32/125-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
1,5 kW
104 kg
6086293
12
Atmos GIGA-N 32/125-1,5/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
1,5 kW
104 kg
6086701
12
Atmos GIGA-N 32/125-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
2,2 kW
111 kg
6086294
12
Atmos GIGA-N 32/125-2,2/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
2,2 kW
111 kg
6086702
12
Atmos GIGA-N 32/125-2-B
-
-
-
DN 50
DN 32
Without spacer
-
-
6090546
12
Atmos GIGA-N 32/125-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
3 kW
128 kg
6086295
12
Atmos GIGA-N 32/125-3/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
3 kW
120 kg
6086703
12
Atmos GIGA-N 32/125-4-B
-
-
-
DN 50
DN 32
Without spacer
-
-
6090545
12
Atmos GIGA-N 32/125-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
4 kW
139 kg
6086296
12
Atmos GIGA-N 32/125-4/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
4 kW
131 kg
6086704
12
Atmos GIGA-N 32/160-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,25 kW
99 kg
6086574
12
Atmos GIGA-N 32/160-0,25/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,25 kW
99 kg
6086982
12
Atmos GIGA-N 32/160-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,37 kW
102 kg
6086573
12
Atmos GIGA-N 32/160-0,37/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,37 kW
102 kg
6086981
12
Atmos GIGA-N 32/160-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,55 kW
104 kg
6086572
12
Atmos GIGA-N 32/160-0,55/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,55 kW
104 kg
6086980
12
Atmos GIGA-N 32/160-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
2,2 kW
118 kg
6086579
12
Atmos GIGA-N 32/160-2,2/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
2,2 kW
118 kg
6086987
12
Atmos GIGA-N 32/160-2-B
-
-
-
DN 50
DN 32
Without spacer
-
-
6090543
12
Atmos GIGA-N 32/160-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
3 kW
135 kg
6086578
12
Atmos GIGA-N 32/160-3/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
3 kW
127 kg
6086986
12
Atmos GIGA-N 32/160-4-B
-
-
-
DN 50
DN 32
Without spacer
-
-
6090542
12
Atmos GIGA-N 32/160-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
4 kW
145 kg
6086577
12
Atmos GIGA-N 32/160-4/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
4 kW
137 kg
6086985
12
Atmos GIGA-N 32/160-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
5,5 kW
173 kg
6086576
12
Atmos GIGA-N 32/160-5,5/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
5,5 kW
165 kg
6086984
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,25 kW
100 kg
6086593
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-0,25/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,25 kW
100 kg
6087001
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,37 kW
103 kg
6086592
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-0,37/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,37 kW
103 kg
6087000
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
0,55 kW
105 kg
6086591
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-0,55/4-P5
4
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
0,55 kW
105 kg
6086999
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
1,5 kW
112 kg
6086598
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-1,5/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
1,5 kW
112 kg
6087006
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
2,2 kW
119 kg
6086597
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-2,2/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
2,2 kW
119 kg
6087005
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-2-B
-
-
-
DN 50
DN 32
Without spacer
-
-
6090544
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
3 kW
136 kg
6086596
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-3/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
3 kW
128 kg
6087004
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-4-B
-
-
-
DN 50
DN 32
Without spacer
-
-
6090535
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
With spacer
4 kW
146 kg
6086595
12
Atmos GIGA-N 32/160.1-4/2-P5
2
≥0,4
IE3
DN 50
DN 32
Without spacer
4 kW
138 kg
6087003
12