Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-Atmos TERA-SCH | Wilo

Wilo-Atmos TERA-SCH

Пумпа со аксијално поделено куќиште за сигурна работа и енергетски ефикасен транспорт од голем проток преку широка мрежа на разделник.

Вашите предности
Wilo-Atmos TERA-SCH

Пумпа со аксијално поделено куќиште за сигурна работа и енергетски ефикасен транспорт од голем проток преку широка мрежа на разделник.

Пумпа со аксијално поделено куќиште Wilo-Atmos TERA-SCH се грижи за сигурно водоснабдување 365 денови во годината и тоа со намалени работни трошоци. Дизајнот што лесно се одржува, како и високата ефикасност во целокупното подрачје на карактеристика гарантираат намалени трошоци и енергетски ефикасна работа и придонесуваат кон постојано водоснабдување.

Препорачани сервисни услуги


Особености/предности на производот

 • Сигурна континуирана работа за ефикасно снабдување со вода за пиење преку широка мрежа на цевковод - точно приспособливо на вашите барања
 • Намалување на енергетските трошоци поради висока вкупна ефикасност
 • Поедноставување и намалување на процесите на порамнување благодарение на толерантната спојка и уред за приспособување на моторот
 • Зголемена безбедност при работа благодарение на тивката хидраулика со мали вибрации и ниско ниво на бучава
 • Намалена тенденција за кавитација поради оптимизирано NPSH-однесување
 • Намалена потреба за простор преку компактна конструкција
 • Достапно и како сертифицирана верзија за вода за пиење
 • Опционално достапно со Ceram-CT-внесување слоеви - за зголемување на ефикасноста до 3 %
 • Стандардно ниво проток до 4500 m³/h
Опис на серијата
Wilo-Atmos TERA-SCH

Изведба

Пумпа со аксијално поделено куќиште на пумпата монтирано врз основна рамка

Примена

 • Експлоатација на необработена вода, зголемување на притисокот и општ транспорт во електрани, водоводи и мрежи за комунално снабдување со вода за пиење
 • Снабдување со потрошна вода и вода за ладење во електрани и индустриски постројки
 • Наводнување во комерцијално земјоделство
 • Транспорт на вода за греење (во согласност со VDI 2035 во Германија) и мешавини од вода и гликол

Означување на типот

Пример

Atmos TERA-SCH 250/360-75/4-L1

Atmos

Фамилија на производи

TERA

Опис на серијата

SCH

Пумпа со аксијално поделено куќиште, хоризонтално

250

DN за притисочна прирабница

360

Номинална широчина на работно коло [mm]

75

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

4

Бр. на полови

L1

Код на варијанта (L1 = бронзено работно коло)

Технички податоци

 • Температура на медиум -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Номинални дијаметри
  • од вшмукателната страна: DN 150 до DN 600
  • од притисочната страна: DN 125 до DN 450
 • Макс. работен притисок: PN10, PN16

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-250 / G-CuSn10 / GX5CrNiMo19-11-2
 • Вратило: X12Cr13

Конструкција

 • Центрифугална пумпа со аксијално поделено куќиште, достапна во едностепена и изведба
 • Се испорачува како комплетен агрегат (пумпа со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча) или без мотор или само пумпна хидраулика
 • Заптивање на вратилиото со механичка заптивка и заптивно пакување
 • 2, 4 и 6-полни мотори; IE3-стандард до 1000 kW (IE4 на барање)
 • Заварени челични рамки

Опсег на испорака

 • Пумпа со слободен крај на вратилото или со спојување или како компактен агрегат
 • Упатство за вградување и работа
Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 116
230 … 430 mm
[82]
Опис на производБрој на половиIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2
Atmos TERA-SCH125/200-30/2
2
IE3
DN 125
on request
230 mm
30 kW
Atmos TERA-SCH125/200-37/2
2
IE3
DN 125
on request
230 mm
37 kW
Atmos TERA-SCH125/200-45/2
2
IE3
DN 125
on request
230 mm
45 kW
Atmos TERA-SCH125/200-55/2
2
IE3
DN 125
on request
230 mm
55 kW
Atmos TERA-SCH150/200-30/2
4
IE3
DN 150
on request
240 mm
30 kW
Atmos TERA-SCH150/200-37/2
4
IE3
DN 150
on request
240 mm
37 kW
Atmos TERA-SCH150/200-45/2
4
IE3
DN 150
on request
240 mm
45 kW
Atmos TERA-SCH150/200-55/2
4
IE3
DN 150
on request
240 mm
55 kW
Atmos TERA-SCH150/230-37/2
2
IE3
DN 150
on request
240 mm
37 kW
Atmos TERA-SCH150/230-45/2
2
IE3
DN 150
on request
240 mm
45 kW
Atmos TERA-SCH150/230-55/2
2
IE3
DN 150
on request
240 mm
55 kW
Atmos TERA-SCH150/230-75/2
2
IE3
DN 150
on request
240 mm
75 kW
Atmos TERA-SCH150/360-37/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
37 kW
Atmos TERA-SCH150/360-45/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
45 kW
Atmos TERA-SCH150/360-55/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
55 kW
Atmos TERA-SCH150/360-75/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
75 kW
Atmos TERA-SCH150/430-75/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
75 kW
Atmos TERA-SCH150/430-90/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
90 kW
Atmos TERA-SCH150/430-110/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
110 kW
Atmos TERA-SCH150/430-132/4
4
IE3
DN 150
on request
290 mm
132 kW
Atmos TERA-SCH150/470-110/4
4
IE3
DN 150
on request
308 mm
110 kW
Atmos TERA-SCH150/470-132/4
4
IE3
DN 150
on request
308 mm
132 kW
Atmos TERA-SCH150/470-160/4
4
IE3
DN 150
on request
308 mm
160 kW
Atmos TERA-SCH150/470-200/4
4
IE3
DN 150
on request
308 mm
200 kW
Atmos TERA-SCH150/530-110/4
4
IE3
DN 150
on request
335 mm
110 kW
Atmos TERA-SCH150/530-132/4
4
IE3
DN 150
on request
335 mm
132 kW
Atmos TERA-SCH150/530-160/4
4
IE3
DN 150
on request
335 mm
160 kW
Atmos TERA-SCH150/530-200/4
4
IE3
DN 150
on request
335 mm
200 kW
Atmos TERA-SCH150/540-250/4
4
IE3
DN 150
on request
370 mm
250 kW
Atmos TERA-SCH150/540-315/4
4
IE3
DN 150
on request
370 mm
315 kW
Atmos TERA-SCH150/540-355/4
4
IE3
DN 150
on request
370 mm
355 kW
Atmos TERA-SCH150/540-400/4
4
IE3
DN 150
on request
-
400 kW
Atmos TERA-SCH150/560-160/4
4
IE3
DN 150
on request
328 mm
160 kW
Atmos TERA-SCH150/560-200/4
4
IE3
DN 150
on request
328 mm
200 kW
Atmos TERA-SCH150/560-250/4
4
IE3
DN 150
on request
328 mm
250 kW
Atmos TERA-SCH150/560-315/4
4
IE3
DN 150
on request
328 mm
315 kW
Atmos TERA-SCH150/590-315/4
4
IE3
DN 150
on request
360 mm
315 kW
Atmos TERA-SCH150/590-355/4
4
IE3
DN 150
on request
360 mm
355 kW
Atmos TERA-SCH150/590-400/4
4
IE3
DN 150
on request
-
400 kW
Atmos TERA-SCH150/590-450/4
4
IE3
DN 150
on request
-
450 kW
Atmos TERA-SCH200/320-30/4
4
IE3
DN 200
on request
300 mm
30 kW
Atmos TERA-SCH200/320-37/4
4
IE3
DN 200
on request
300 mm
37 kW
Atmos TERA-SCH200/320-45/4
4
IE3
DN 200
on request
300 mm
45 kW
Atmos TERA-SCH200/320-55/4
4
IE3
DN 200
on request
300 mm
55 kW
Atmos TERA-SCH200/320-75/4
4
IE3
DN 200
on request
300 mm
75 kW
Atmos TERA-SCH200/380-55/4
4
IE3
DN 200
on request
310 mm
55 kW
Atmos TERA-SCH200/380-75/4
4
IE3
DN 200
on request
310 mm
75 kW
Atmos TERA-SCH200/380-90/4
4
IE3
DN 200
on request
310 mm
90 kW
Atmos TERA-SCH200/380-110/4
4
IE3
DN 200
on request
310 mm
110 kW
Atmos TERA-SCH200/380-132/4
4
IE3
DN 200
on request
310 mm
132 kW