Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
BM-B 32/140-2,2/2 | Wilo
Технички податоци
Податоци за хидраулика
Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥0,4
Макс. работен притисок p 10 bar
Максимален работен притисок PN 10 bar
Мин. температура на медиум Tmin -10 °C
Макс. температура на медиум Tmax 90 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Податоци за мотор
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Број на полови 2
Толеранција на напон ±10 %
Класа на енергетска ефикасност на мотор IE3
Номинална моќност на мотор P2 2,2 kW
Номинална струја IN 4,43 A
Номинален број на вртежи n 2900 1/min
Фактор на моќност 0,80
Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50% 85,8 %
Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75% 86,5 %
Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100% 85,9 %
Намотка на мотор до 3 kW -
Намотка на мотор од 4 kW -
Класа на изолација F
Вид на заштита на мотор IP55
Интегрирана целосна заштита на моторот -
Материјали
Куќиште на пумпа Бронза
Работно коло Бронза
Вратило Не’рѓосувачки челик
Механичка заптивка Q1Q1VGG
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 50
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 32
Податоци за производ
Производ Wilo
Опис на производ BM-B 32/140-2,2/2
Број на производ 2164373
EAN број 4048482626543
Боја Зелена
Минимална количина за нарачка 1
Достапност на пазарот 2010-01-01
Амбалажа
Вид на пакување Картон
Карактеристики на пакување Транспортна амбалажа
Број по палета 1
Број по слој 1
Димензии и тежина
Мерка за должина со амбалажа 490 mm
Должина L 451,5 mm
Мерка за висина со амбалажа 325 mm
Висина H 252 mm
Мерка за ширина со амбалажа 270 mm
Ширина W 210 mm
Бруто тежина прибл. m 38,5 kg
Нето тежина прибл. m 37 kg
Опис

Едностепена центрифугална пумпа со сув ротор во компактна блок-изведба, со директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило. Со механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење и работно коло што ја намалува кавитацијата. Пумпата е погодна за поставување на темел.

Работни податоци
Мин. температура на медиум Tmin -10 °C
Макс. температура на медиум Tmax 90 °C
Мин. температура на околината Tmin 0 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Максимален работен притисок PN 10 bar
Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥0,4
Податоци за мотор
Класа на енергетска ефикасност на мотор IE3
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Толеранција на напон ±10 %
Номинална моќност P2 2200 W
Номинален број на вртежи n 2900 1/min
Номинална струја IN 4,43 A
Фактор на моќност 0,80
Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50% 85,8 %
Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75% 86,5 %
Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100% 85,9 %
Класа на изолација F
Вид на заштита IP55
Материјали
Куќиште на пумпа Бронза
Работно коло Бронза
Вратило Не’рѓосувачки челик
Заптивање на вратило Q1Q1VGG
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 50
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 32
Информации за нарачувања
Производ Wilo
Опис на производ BM-B 32/140-2,2/2
Нето тежина прибл. m 37 kg
Број на производ 2164373
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-BM, BM-B, BM-S

Број на производ 2103933
Издание 1608
Број на страници 19
Јазик en
PDF (1 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Број на страници 60
Јазик Јазично неутрално
PDF (22 MB)
Опрема

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката CC-HVAC (25)

Континуирана регулација во зависност од температурата на постројката CC-HVAC (21)

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката SC-HVAC (25)

Континуирана регулација зависно од температурата на постројката SC-HVAC (19)

Управување на пумпа (1)

Управување со пумпи/опрема (29)

Управување со пумпи/Comfort-систем за регулација (2)

Управување со пумпи/Smart-систем за регулација (8)