Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-CronoLine-IL-E | Wilo
Вашите предности
Wilo-CronoLine-IL-E

Особености/предности на производот

 • Штедење енергија со интегрирана електронско прилагодување на капацитетот
 • Изборни интерфејси за собирничка комуникација преку приклучливи IF-модули
 • Едноставно ракување со докажаната технологија на зелено копче и на дисплејот
 • Интегрирано управување со двојни пумпи
 • Интегрирана целосна заштита на моторот (KLF) со електроника за активирање

Опис на серијата
CronoLine-IL-E

Изведба

Електронски регулирана единечна пумпа со сув ротор, во линиска изведба, со прирабничко поврзување и автоматско прилагодување на моќноста

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опрема/функција

Начин на работа

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок
 • PID-Control
 • Регулациски режим (n=constant)

Панел за ракување

 • Зелено копче и дисплеј

Рачни функции

 • Подесување на баран диференцијален притисок
 • Подесување на број на вртежи (рачно управување)
 • Поставување на работен режим
 • Подесување на пумпа ON/OFF
 • Конфигурација на сите работни параметри
 • Квитирање грешка

Надворешни управувачки функции

 • Управувачки влез „Приоритетно искл.“
 • Управувачки влез „Екстерна замена на пумпа“ (има дејство само при режим на работа со двојна пумпа)
 • Аналоген влез 0-10 V, 0-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 2-10 V, 4-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 0-10 V за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок
 • Аналоген влез 2–10 V, 0-20 mA, 4–20 mA за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок

Функции на сигнализација и прикажување

 • Збирна сигнализација за грешка SSM
 • Сигнализација за збирна работа SBM

Размена на податоци

 • Инфрацрвен интерфејс за безжична размена на податоци со IR-стик
 • Место на приклучување на Wilo IF-модули (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) за поврѕување со зградна авоматика

Безбедносни функции

 • Целосна заштита на моторот со вградена електроника за исклучување
 • Блокада за зафаќање

Управување со двојни пумпи (двојна пумпа или 2 единечни пумпи)

 • Работа како главна/резервна пумпа (автоматска замена на работната пумпа при грешка)
 • Работа како главна/резервна пумпа, замена на пумпа по 24 часа
 • Паралелна работа
 • Паралелна работа (вклучување и исклучување на пумпата за врвно оптоварување со оптимизација на ефикасноста)

Означување на типот

Пример

IL-E 50/190-11/2-R1

IL-E

Inline-пумпа со електронска регулација

50

Номинален дијаметар DN на приклучок за цевка

190

Номинален пречник на работно коло

11

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

R1

Изведба без сензор за притисок

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140°C
 • Лизгачка механичка заптивка за транспорт на вода до Tmax. = +140 °C. До T ≤ +40 °C дозволена е примеса од гликол од 20 % до 40 % од волуменот. Кај мешавини на вода-гликол, со волуменски удел на гликол од > 40 % до макс. 50 % и температура на медиумот од > +40 °C до макс. +120 °C или други медиуми различни од водата треба да се предвиди алтернативна лизгачка механичка заптивка. При користење мешавини на вода-гликол, генерално препорачуваме користење варијанта S1 со соодветна механичка заптивка.
 • Приклучување на мрежа
  • 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz

Исполнување на електромагнетна подносливост без дополнителни мерки:

  • Емитирана интерференца за станбена област според EN 61800-3:2018
  • Отпорност на интерференца за индустријална област според EN 61800-3:2018
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 40 до DN 200
 • Макс. работен притисок 16 бара до +120 °C, 13 бара до +140 °C

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло
  • Стандардна изведба: EN-GJL-200
  • специјална изведба: Бронза CuSn 10
  • специјална изведба: Не’рѓосувачки челик 1.4408 (зависно од типот)
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Конструкција

Single-stage, low-pressure centrifugal pump in in-line design with

 • Mechanical seal
 • Flange connection
 • Lantern
 • Coupling
 • Drive with integrated electronic speed control

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта …-R1 без сензор за диференцијален притисок
 • Варијанта …-L1 со бронзено-работно коло (со доплата)
 • Варијанта …-L4 со работно коло од нерѓосувачки челик (со доплата)

Опрема

 • 3 Mounting brackets with fixation material for installation on a base
 • Wilo-IR-Stick
 • IF-Module PLR for connecting to PLR/interface converter
 • IF-Module LON for connection to the LONWORKS network
 • IF-Module BACnet
 • IF-Module Modbus
 • CAN IF-Module
 • VR-HVAC control system
 • Control system CCe-HVAC
 • Control system SCe-HVAC
 • Differential pressure sensor (DDG)
Документи

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 169
390 … 800 mm
[169]
Опис на производMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2ФазаБрој на производ
IL-E 40/210-11/2
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
390 mm
11 kW
3
2231556
IL-E 40/210-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 40
AQ1EGG
390 mm
11 kW
3
2231558
IL-E 40/210-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
11 kW
3
2231559
IL-E 40/210-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 40
Q1Q1X4GG
390 mm
11 kW
3
2231557
IL-E 50/190-11/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2221346
IL-E 50/190-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2221348
IL-E 50/190-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2221349
IL-E 50/190-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2221347
IL-E 50/200-15/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2221342
IL-E 50/200-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2221344
IL-E 50/200-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2221345
IL-E 50/200-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
15 kW
3
2221343
IL-E 50/230-18,5/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
18,5 kW
3
2221354
IL-E 50/230-18,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
18,5 kW
3
2221356
IL-E 50/230-18,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
18,5 kW
3
2221357
IL-E 50/230-18,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
18,5 kW
3
2221355
IL-E 50/240-22/2
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
22 kW
3
2221350
IL-E 50/240-22/2-R1
≥0,4
IE4
DN 50
AQ1EGG
440 mm
22 kW
3
2221352
IL-E 50/240-22/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
22 kW
3
2221353
IL-E 50/240-22/2-S1
≥0,4
IE4
DN 50
Q1Q1X4GG
440 mm
22 kW
3
2221351
IL-E 65/150-11/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
11 kW
3
2221358
IL-E 65/150-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
11 kW
3
2221360
IL-E 65/150-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
11 kW
3
2221361
IL-E 65/150-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
11 kW
3
2221359
IL-E 65/160-15/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
15 kW
3
2226302
IL-E 65/160-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
430 mm
15 kW
3
2226304
IL-E 65/160-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
15 kW
3
2226305
IL-E 65/160-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
430 mm
15 kW
3
2226303
IL-E 65/180-15/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
15 kW
3
2221370
IL-E 65/180-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
15 kW
3
2221372
IL-E 65/180-15/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
15 kW
3
2221373
IL-E 65/180-15/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
15 kW
3
2221371
IL-E 65/190-18,5/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,5 kW
3
2221366
IL-E 65/190-18,5/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
18,5 kW
3
2221368
IL-E 65/190-18,5/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
18,5 kW
3
2221369
IL-E 65/190-18,5/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
18,5 kW
3
2221367
IL-E 65/200-22/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
22 kW
3
2221362
IL-E 65/200-22/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
22 kW
3
2221364
IL-E 65/200-22/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
22 kW
3
2221365
IL-E 65/200-22/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
22 kW
3
2221363
IL-E 65/230-22/2
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
22 kW
3
2221374
IL-E 65/230-22/2-R1
≥0,4
IE4
DN 65
AQ1EGG
475 mm
22 kW
3
2221376
IL-E 65/230-22/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
22 kW
3
2221377
IL-E 65/230-22/2-S1
≥0,4
IE4
DN 65
Q1Q1X4GG
475 mm
22 kW
3
2221375
IL-E 80/130-11/2
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2221386
IL-E 80/130-11/2-R1
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
11 kW
3
2221388
IL-E 80/130-11/2-R1-S1
≥0,4
IE4
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2221389
IL-E 80/130-11/2-S1
≥0,4
IE4
DN 80
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
3
2221387
IL-E 80/140-15/2
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2221382
IL-E 80/140-15/2-R1
≥0,4
IE4
DN 80
AQ1EGG
440 mm
15 kW
3
2221384