Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-CronoTwin-DL | Wilo
Вашите предности
Wilo-CronoTwin-DL

Особености/предности на производот

 • Намалени трошоци за работниот век преку оптимизирана ефикасност
 • Можат флексибилно да се применуваат кај постројки за климатизација и ладење, со предности во примената со целно одведување на кондензатот со помош на оптимизиран дизајн на фенер (патентирано)
 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Главна/резервна работа или работа со врвно оптоварување (со помош на надворешен дополнителен уред)
Опис на серијата
CronoTwin-DL

Изведба

Двојна пумпа со сув ротор во Inline-изведба со прирабнички приклучок

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Означување на типот

Пример

DL 40/160-4/2

DL

Inline-двојна пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 200
 • Макс. работен притисок 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250
 • Ротор: Стандард: EN-GJL-200; специјална изведба: Бронза CuSn 10
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна двојна пумпа во Inline-изведба, со

 • преклопен вентил
 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • фенер
 • спојка
 • IEC-норм-мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-L1 со работно коло од бронза (со доплата)
 • Други напони и фреквенции, како и одобрение ATEX, на барање

Опрема

 • Конзоли за монтажа на темели
 • Термисторски сензори, термисторски релеи
 • Специјални мотори
 • Специјални механички заптивки
 • Системи за регулација SC-HVAC, CC-HVAC, VR-HVAC и разводни уреди
 • Слепа прирабница
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Број на производ 2216677
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 40
PDF (13 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 237
320 … 800 mm
[237]
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD групаСлепа прирабница
CronoTwin-DL 32/140-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,25 kW
78,9 kg
2089227
4
B
CronoTwin-DL 32/140-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
1,5 kW
133,3 kg
2121010
4
B
CronoTwin-DL 32/140-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
1,5 kW
133,3 kg
2171420
4
B
CronoTwin-DL 32/150-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,37 kW
79,9 kg
2089226
4
B
CronoTwin-DL 32/150-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,37 kW
79,9 kg
2171347
4
B
CronoTwin-DL 32/150-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
2,2 kW
138,3 kg
2121011
4
B
CronoTwin-DL 32/150-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
2,2 kW
138,3 kg
2171421
4
B
CronoTwin-DL 32/160-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
2,2 kW
138,3 kg
2121012
4
B
CronoTwin-DL 32/160-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
2,2 kW
138,3 kg
2171422
4
B
CronoTwin-DL 32/160-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
3 kW
146,5 kg
2121013
4
B
CronoTwin-DL 32/160-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
146,5 kg
2171423
4
B
CronoTwin-DL 32/170-0,55/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
320 mm
0,55 kW
92,8 kg
2063734
4
B
CronoTwin-DL 32/170-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
0,55 kW
92,8 kg
2122813
4
B
CronoTwin-DL 32/170-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
3 kW
146,5 kg
2121014
4
B
CronoTwin-DL 32/170-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
146,5 kg
2171424
4
B
CronoTwin-DL 32/170-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
4 kW
161,7 kg
2121015
4
B
CronoTwin-DL 32/170-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
4 kW
161,7 kg
2171425
4
B
CronoTwin-DL 40/140-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,25 kW
80,2 kg
2089239
4
B
CronoTwin-DL 40/140-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
2,2 kW
139,6 kg
2121016
4
B
CronoTwin-DL 40/140-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
2,2 kW
139,6 kg
2171426
4
B
CronoTwin-DL 40/150-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,37 kW
81,1 kg
2089238
4
B
CronoTwin-DL 40/150-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,37 kW
81,1 kg
2171348
4
B
CronoTwin-DL 40/150-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
3 kW
147,8 kg
2121017
4
B
CronoTwin-DL 40/150-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
147,8 kg
2171427
4
B
CronoTwin-DL 40/160-0,55/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,55 kW
108,5 kg
2089237
4
B
CronoTwin-DL 40/160-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,55 kW
108,5 kg
2118892
4
B
CronoTwin-DL 40/160-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
4 kW
163 kg
2121018
4
B
CronoTwin-DL 40/160-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
163 kg
2171428
4
B
CronoTwin-DL 40/170-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
0,75 kW
115,5 kg
2120943
4
B
CronoTwin-DL 40/170-0,75/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
0,75 kW
115,5 kg
2171349
4
B
CronoTwin-DL 40/170-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
198,2 kg
2121019
4
B
CronoTwin-DL 40/170-5,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
198,2 kg
2171429
4
B
CronoTwin-DL 40/200-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
235 kg
2121020
5
C
CronoTwin-DL 40/200-7,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
235 kg
2171430
5
C
CronoTwin-DL 40/210-1,1/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
1,1 kW
145,3 kg
2171350
4
C
CronoTwin-DL 40/220-1,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
440 mm
1,5 kW
150,3 kg
2120945
4
C
CronoTwin-DL 40/220-1,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
1,5 kW
150,3 kg
2171351
4
C
CronoTwin-DL 40/220-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
440 mm
11 kW
330,1 kg
2121021
5
C
CronoTwin-DL 40/220-11/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
11 kW
330,1 kg
2171431
5
C
CronoTwin-DL 50/110-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
1,5 kW
129,5 kg
2121022
4
A
CronoTwin-DL 50/110-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
1,5 kW
129,5 kg
2171432
4
A
CronoTwin-DL 50/120-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
2,2 kW
132,2 kg
2121023
4
A
CronoTwin-DL 50/120-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
2,2 kW
132,2 kg
2171433
4
A
CronoTwin-DL 50/130-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
3 kW
144,1 kg
2121024
4
A
CronoTwin-DL 50/130-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
144,1 kg
2171434
4
A
CronoTwin-DL 50/140-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
3 kW
141,8 kg
2121025
4
A
CronoTwin-DL 50/140-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
3 kW
141,8 kg
2171435
4
A
CronoTwin-DL 50/140-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
4 kW
157 kg
2121026
4
A
CronoTwin-DL 50/140-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
157 kg
2171436
4
A
CronoTwin-DL 50/150-0,55/4
4
≥0,4
IE2
DN 50
AQ1EGG
340 mm
0,55 kW
113 kg
2089253
4
B