Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-SCP | Wilo
Вашите предности
Wilo-SCP

Особености/предности на производот

 • Ефикасна хидраулика за поголеми протоци до 17.000 m³/h
 • Ниска вредност на NPSH благодарение на работно коло со двојно вшмукување
 • Висока процесна сигурност и едноставно одржување, без отстранување на потисните или вшмукувачките водови
 • Намалено ниво на бучава и редуцирани осцилации
 • Опции: енергетски ефикасен IE3-/IE4-мотор, вода за пиење (KTW, ACS), иновативен Ceram СТ-внесување слојеви
Опис на серијата
SCP

Изведба

Пумпа со аксијално поделено куќиште на пумпата монтирано врз основна плоча

Примена

 • Транспорт на вода за греење според VDI 2035, мешавини на вода-гликол, вода за ладење, ладна и потрошна вода
 • Примена во комуналното водоснабдување, наводнувањето, зградната техника, општата индустрија, фабриките итн.

Означување на типот

Пример

SCP 200/250HA-110/4

SCP

Пумпа со аксијално поделено куќиште

200

Номинален дијаметар на потисниот приклучок

250

Номинална широчина на работно коло

HA

Тип на хидраулика А

HB

Тип на хидраулика B

HS

Единечно шмукателно работно коло

DS

Двостепена пумпа

DV

Двојна спирала

110

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

4

4-полен мотор

Технички податоци

 • Fluid temperature (mechanical seal) [°C]:
  • -20 ~ 90 ° C Standard,
  • 90 ~ 120° C: High-temperature Type,
  • >120° C on request
 • Max.operating pressure [bar] :10/16/25
 • Mains connection:3~380V(±10%)-50Hz
 • Protection class:IP55
 • Insulation class: F
 • Energy efficiency class: CL 2
 • Number of motor poles/speed[rpm]:6 poles/980、4 poles/1480、2 poles/2900

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: G-CuSn10
 • Вратило: X12Cr13

Конструкција

 • Центрифугална пумпа со аксијално поделено куќиште, достапна во едностепена и во двостепена изведба
 • Се испорачува како комплетен агрегат (пумпа со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча) или без мотор или само пумпна хидраулика
 • Заптивање на вратилиото со механичка заптивка и заптивно пакување
 • 2-, 4- и 6-полни мотори; IE3-стандард до 375 kW (IE4, IE2 на барање)
 • Основна плоча; SCP 200 и погоре, со заварена челична рамка (зависно од моќноста и димензиите на моторот)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Други изведби на моторот на барање
 • Поголем проток до 17.000 m3/h како специјална изведба
 • Специјален мотор (6.000V, 10.000 V итн.)
 • Специјална изведба
  • Работно коло: бронза, сиво леано железо, нерѓосувачки челик
  • Куќиште: сиво леано железо, сферо гус
 • Циклонски одвојувач (за испирање на заптивката)
Избор на производ
Број на пребарувања: 364
Опис на производБрој на половиIEНоминален дијаметар прирабникНоминална моќност на мотор P2Број на производ
SCP 50/180HA-1,1/4/50
4
IE3
DN 50
1,1 kW
SCP50_180HA-1,1_4_50Hz
SCP 50/180HA-1,5/4/50
4
IE3
DN 50
1,5 kW
SCP50_180HA-1,5_4_50Hz
SCP 50/220HA-1,1/4/50
4
IE3
DN 50
1,1 kW
SCP50_220HA-1,1_4_50Hz
SCP 50/220HA-1,5/4/50
4
IE3
DN 50
1,5 kW
SCP50_220HA-1,5_4_50Hz
SCP 50/220HA-2,2/4/50
4
IE3
DN 50
2,2 kW
SCP50_220HA-2,2_4_50Hz
SCP 50/340DS-5,5/4/50
4
IE3
DN 50
5,5 kW
SCP50_340DS-5,5_4_50Hz
SCP 50/340DS-7,5/4/50
4
IE3
DN 50
7,5 kW
SCP50_340DS-7,5_4_50Hz
SCP 50/340DS-11/4/50
4
IE3
DN 50
11 kW
SCP50_340DS-11_4_50Hz
SCP 50/340DS-15/4/50
4
IE3
DN 50
15 kW
SCP50_340DS-15_4_50Hz
SCP 50/340DS-18,5/4/50
4
IE3
DN 50
18,5 kW
SCP50_340DS-18,5_4_50Hz
SCP 50/340DS-22/4/50
4
IE3
DN 50
22 kW
SCP50_340DS-22_4_50Hz
SCP 50/340DS-30/4/50
4
IE3
DN 50
30 kW
SCP50_340DS-30_4_50Hz
SCP 50/340HA-3/4/50
4
IE3
DN 50
3 kW
SCP50_340HA-3_4_50Hz
SCP 50/340HA-4/4/50
4
IE3
DN 50
4 kW
SCP50_340HA-4_4_50Hz
SCP 50/340HA-5,5/4/50
4
IE3
DN 50
5,5 kW
SCP50_340HA-5,5_4_50Hz
SCP 50/340HA-7,5/4/50
4
IE3
DN 50
7,5 kW
SCP50_340HA-7,5_4_50Hz
SCP 50/340HA-11/4/50
4
IE3
DN 50
11 kW
SCP50_340HA-11_4_50Hz
SCP 65/390HS-5,5/4/50
4
IE3
DN 65
5,5 kW
SCP65_390HS-5,5_4_50Hz
SCP 65/390HS-7,5/4/50
4
IE3
DN 65
7,5 kW
SCP65_390HS-7,5_4_50Hz
SCP 65/390HS-11/4/50
4
IE3
DN 65
11 kW
SCP65_390HS-11_4_50Hz
SCP 65/390HS-15/4/50
4
IE3
DN 65
15 kW
SCP65_390HS-15_4_50Hz
SCP 65/390HS-18,5/4/50
4
IE3
DN 65
18,5 kW
SCP65_390HS-18,5_4_50Hz
SCP 65/390HS-22/4/50
4
IE3
DN 65
22 kW
SCP65_390HS-22_4_50Hz
SCP 80/200HA-11/2/50
2
IE3
DN 80
11 kW
SCP80_200HA-11_2_50Hz
SCP 80/200HA-15/2/50
2
IE3
DN 80
15 kW
SCP80_200HA-15_2_50Hz
SCP 80/200HA-18,5/2/50
2
IE3
DN 80
18,5 kW
SCP80_200HA-18,5_2_50Hz
SCP 80/200HA-22/2/50
2
IE3
DN 80
22 kW
SCP80_200HA-22_2_50Hz
SCP 80/230HA-1,5/4/50
4
IE3
DN 80
1,5 kW
SCP80_230HA-1,5_4_50Hz
SCP 80/230HA-2,2/4/50
4
IE3
DN 80
2,2 kW
SCP80_230HA-2,2_4_50Hz
SCP 80/230HA-3/4/50
4
IE3
DN 80
3 kW
SCP80_230HA-3_4_50Hz
SCP 80/230HA-4/4/50
4
IE3
DN 80
4 kW
SCP80_230HA-4_4_50Hz
SCP 80/230HA-5,5/4/50
4
IE3
DN 80
5,5 kW
SCP80_230HA-5,5_4_50Hz
SCP 80/340HA-4/4/50
4
IE3
DN 80
4 kW
SCP80_340HA-4_4_50Hz
SCP 80/340HA-5,5/4/50
4
IE3
DN 80
5,5 kW
SCP80_340HA-5,5_4_50Hz
SCP 80/340HA-7,5/4/50
4
IE3
DN 80
7,5 kW
SCP80_340HA-7,5_4_50Hz
SCP 80/340HA-11/4/50
4
IE3
DN 80
11 kW
SCP80_340HA-11_4_50Hz
SCP 80/340HA-15/4/50
4
IE3
DN 80
15 kW
SCP80_340HA-15_4_50Hz
SCP 80/340HA-18,5/4/50
4
IE3
DN 80
18,5 kW
SCP80_340HA-18,5_4_50Hz
SCP 80/360DS-15/4/50
4
IE3
DN 80
15 kW
SCP80_360DS-15_4_50Hz
SCP 80/360DS-18,5/4/50
4
IE3
DN 80
18,5 kW
SCP80_360DS-18,5_4_50Hz
SCP 80/360DS-22/4/50
4
IE3
DN 80
22 kW
SCP80_360DS-22_4_50Hz
SCP 80/360DS-30/4/50
4
IE3
DN 80
30 kW
SCP80_360DS-30_4_50Hz
SCP 80/360DS-37/4/50
4
IE3
DN 80
37 kW
SCP80_360DS-37_4_50Hz
SCP 80/360DS-45/4/50
4
IE3
DN 80
45 kW
SCP80_360DS-45_4_50Hz
SCP 80/380DS-7,5/4/50
4
IE3
DN 80
7,5 kW
SCP80_380DS-7,5_4_50Hz
SCP 80/380DS-11/4/50
4
IE3
DN 80
11 kW
SCP80_380DS-11_4_50Hz
SCP 80/380DS-15/4/50
4
IE3
DN 80
15 kW
SCP80_380DS-15_4_50Hz
SCP 80/380DS-18,5/4/50
4
IE3
DN 80
18,5 kW
SCP80_380DS-18,5_4_50Hz
SCP 80/380DS-22/4/50
4
IE3
DN 80
22 kW
SCP80_380DS-22_4_50Hz
SCP 80/380DS-30/4/50
4
IE3
DN 80
30 kW
SCP80_380DS-30_4_50Hz