Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
TOP-SD 80/20 (3~/230 V, PN 10) | Wilo
Сликата е слична

TOP-SD 80/20 (3~/230 V, PN 10)

Број на производ: 2165572
Технички податоци
Податоци за хидраулика
Максимален работен притисок PN 10 bar
Мин. температура на медиум Tmin -20 °C
Макс. температура на медиум Tmax 110 °C
Материјали
Куќиште на пумпа Сиво леано железо
Работно коло PP-LGF50
Вратило Не’рѓосувачки челик
Материјал на лежиште Јаглен графит
Податоци за мотор
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Номинална струја IN 6,1 A
Макс. број на вртежи nmax 2900 1/min
Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа P1 3120 W
Емитирана интерференца EN 61000-6-3
Отпорност на интерференца EN 61000-6-2
Вид на заштита на мотор IPX4D
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 80
Монтажна должина l0 360 mm

TOP-SD

TOP-S

Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz

3~230 V, 50 Hz (со изборен приклучник за префрлување 3~230 V)

WSK = заштитен контакт на намотка

Целосна заштита на мотор при сите степени на бројот на вртежи со изборен уред за активирање

SK 602N/SK 622N или други разводни уреди / регулатори со можност за приклучување на WSK

Активирање: Надворешно активирање преку расклопен уред / регулатор

Ресетирање: Потврда на грешката следува автоматски, по ладење на моторот

самостојно

Податоци за производ
Производ Wilo
Опис на производ TOP-SD 80/20 (3~/230 V, PN 10)
Број на производ 2165572
EAN број 4048482638607
Боја зелена/црна
Минимална количина за нарачка 1
Достапност на пазарот 2016-03-01
Амбалажа
Вид на пакување Сандак
Карактеристики на пакување Транспортна амбалажа
Број по палета 4
Број по слој 2
Димензии и тежина
Мерка за должина со амбалажа 660 mm
Должина L 360 mm
Мерка за висина со амбалажа 410 mm
Висина H 406 mm
Мерка за ширина со амбалажа 370 mm
Ширина W 507 mm
Бруто тежина прибл. m 104 kg
Нето тежина прибл. m 88,7 kg
Опис

Може да се примени кај топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони системи, климауреди, и затворени кружни системи за ладење и индустриски циркулациони постројки.

Двојна пумпа со воден ротор со навртување или прирабничко поврзување, изборни степени на бројот на вртежи за прилагодување на моќноста.

Опрема и функција

 • Рачно прилагодување на моќноста со 3 степени на бројот на вртежи
 • Пумпи со 1~ мотор:
  • P2 до 90 W: Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките
  • P2 ≥ 180 W: Целосна заштита на мотор преку заштитени контакти на намотки, поврзани со уред за активирање (опционално: SK 602N/SK 622N)
 • Пумпи со 3~ мотор:
  • P2 до 90 W: Внатрешна заштита од неприфатливо високи температури на намотките
  • P2 ≥ 180 W: Целосна заштита на мотор преку заштитени контакти на намотки, поврзани со уред за активирање (опционално: SK 602N/SK 622N)
  • Приклучување на мрежа 3~230V со изборен утикач за префрлување
 • Куќиште на пумпа со KTL облога за оптимална заштита од корозија
 • Комбинирана прирабница PN 6/PN 10 (кај DN 32 до DN 65)
 • Главна/резервна работа или паралелна работа (за автоматско префрлување при грешка/временски зависната замена на пумпа корисникот треба да обезбеди соодветна приклучна табла)
Работни податоци
Мин. температура на медиум Tmin -20 °C
Макс. температура на медиум Tmax 110 °C
Мин. температура на околината Tmin -20 °C
Макс. температура на околината Tmax 40 °C
Максимален работен притисок PN 10 bar
Податоци за мотор
Емитирана интерференца EN 61000-6-3
Отпорност на интерференца EN 61000-6-2
Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
Влезна моќност P1 max 3120 W
Макс. број на вртежи nmax 2900 1/min
Номинална струја IN 6,1 A
Вид на заштита на мотор IPX4D
Материјали
Куќиште на пумпа Сиво леано железо
Работно коло PP-LGF50
Вратило Не’рѓосувачки челик
Материјал на лежиште Јаглен графит
Димензии на инсталација
Приклучок за цевка од вшмукателната страна DN 80
Приклучок за цевка од притисочната страна DN 80
Монтажна должина l0 360 mm
Информации за нарачувања
Производ Wilo
Опис на производ TOP-SD 80/20 (3~/230 V, PN 10)
Нето тежина прибл. m 88,7 kg
Број на производ 2165572
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Protect модул C

Број на производ 2066436, 2066437
Издание 0206
Број на страници 1
Јазик bg, da, en, et, hr, lt, lv, mk, no, pt, ro, sk, sl, sr, uk
ZIP (3 MB)

Wilo-Protect модул C

Број на производ 2066436, 2066437
Издание 0206
Број на страници 20
Јазик en
PDF (1 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 1
Јазик bg, cs, da, el, en, et, fi, hr, hu, it, lt, lv, mk, nl, no, pl, pt, ro, sk, sl, sv, tr
ZIP (9 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2165760
Издание 2020-08
Број на страници 96
Јазик de, en, es, fr
PDF (4 MB)

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (28 MB)
Опрема

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката CC-HVAC (28)

Континуирана регулација во зависност од температурата на постројката CC-HVAC (22)

Континуирана регулација зависно од диференцијалниот притисок на постројката SC-HVAC (27)

Континуирана регулација зависно од температурата на постројката SC-HVAC (19)

Монтажа на цевки (1)

Монтажа на цевки/елементи за израмнување (5)

Одржување/замена (1)

Управување со пумпи/опрема (26)