Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-VeroTwin-DPL | Wilo
Вашите предности
Wilo-VeroTwin-DPL

Особености/предности на производот

 • Намалување на потребниот простор и на инсталационите трошоци преку дизајнот на двојна пумпа
 • Главна/резервна работа или работа со врвно оптоварување (со помош на надворешен дополнителен уред)
 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Изведба серија: Мотор со неподелено вратило
 • Изведба N: стандарден мотор B5 или V1 со приклучно вратило од нерѓосувачки челик
Опис на серијата
VeroTwin-DPL

Изведба

Двојна пумпа со сув ротор во Inline-изведба со прирабнички приклучок

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Означување на типот

Пример

DPL 40/160‐4/2

DPL

Inline‐двојна пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален дијаметар на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 100
 • Макс. работен притисок 10 бара (специјална изведба: 16 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: EN-GJL-250
 • Работно коло: ПП-импрегниран со стаклени влакна/EN-GJL-200 (зависно од типот на пумпата)
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQ1EGG; други механички заптивки на барање

Конструкција

Едностепена нископритисочна двојна пумпа во Inline-изведба, со

 • преклопен вентил
 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • Мотор со неподелено вратило

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-H5 со куќиште PN16 (со доплата)
 • Други напони и фреквенции, како и одобрение ATEX, на барање

Опрема

 • Конзоли за монтажа на темели
 • Термисторски сензори, термисторски релеи
 • Специјални мотори
 • Специјални механички заптивки
 • Системи за регулација SC-HVAC, CC-HVAC, VR-HVAC и разводни уреди
 • Слепа прирабница
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 60
PDF (22 MB)

Сертификат REACH

REACH регулатива

Издание 2021-05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4
PDF (262 KB)

Избор на производ
Број на пребарувања: 124
250 … 500 mm
[124]
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаМонтажна должина l0Номинална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производGRD групаСлепа прирабница
VeroTwin-DPL 32/85-0,37/2
2
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,37 kW
37,9 kg
2150365
3
F
VeroTwin-DPL 32/85-0,37/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,37 kW
37,9 kg
2171170
3
F
VeroTwin-DPL 32/95-0,55/2
2
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,55 kW
42,5 kg
2150366
3
F
VeroTwin-DPL 32/95-0,55/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,55 kW
42,5 kg
2166993
3
F
VeroTwin-DPL 32/105-0,12/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,12 kW
36,5 kg
2150372
3
F
VeroTwin-DPL 32/105-0,12/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,12 kW
36,5 kg
2171156
3
F
VeroTwin-DPL 32/105-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,75 kW
51,6 kg
2121239
3
F
VeroTwin-DPL 32/105-0,75/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,75 kW
51,6 kg
2164244
3
F
VeroTwin-DPL 32/125-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
1,1 kW
59,2 kg
2121240
3
F
VeroTwin-DPL 32/125-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
1,1 kW
59,2 kg
2167013
3
F
VeroTwin-DPL 32/135-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
260 mm
0,25 kW
36,5 kg
2150373
3
F
VeroTwin-DPL 32/135-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
0,25 kW
36,5 kg
2171157
3
F
VeroTwin-DPL 32/135-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
1,1 kW
59,2 kg
2121241
3
F
VeroTwin-DPL 32/135-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
1,1 kW
59,2 kg
2171171
3
F
VeroTwin-DPL 32/135-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
260 mm
1,5 kW
69,6 kg
2155462
3
F
VeroTwin-DPL 32/135-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
260 mm
1,5 kW
69,6 kg
2171172
3
F
VeroTwin-DPL 32/165-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
3 kW
111,5 kg
2121242
4
B
VeroTwin-DPL 32/165-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
111,5 kg
2171173
4
B
VeroTwin-DPL 32/175-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
320 mm
4 kW
126,1 kg
2121243
4
B
VeroTwin-DPL 32/175-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
320 mm
4 kW
126,1 kg
2171174
4
B
VeroTwin-DPL 40/75-0,12/2
2
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,12 kW
38 kg
2157302
3
G
VeroTwin-DPL 40/75-0,12/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
250 mm
0,12 kW
38 kg
2199640
3
G
VeroTwin-DPL 40/90-0,37/2
2
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,37 kW
40,2 kg
2089642
3
G
VeroTwin-DPL 40/115-0,55/2
2
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
250 mm
0,55 kW
42,2 kg
2089643
3
G
VeroTwin-DPL 40/115-0,55/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
250 mm
0,55 kW
42,2 kg
2072178
3
G
VeroTwin-DPL 40/120-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
320 mm
1,5 kW
71,2 kg
2121244
3
F
VeroTwin-DPL 40/120-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
1,5 kW
71,2 kg
2171175
3
F
VeroTwin-DPL 40/130-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
320 mm
0,25 kW
42,7 kg
2089620
3
F
VeroTwin-DPL 40/130-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
0,25 kW
42,7 kg
2171158
3
F
VeroTwin-DPL 40/130-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
320 mm
2,2 kW
73,2 kg
2121245
3
F
VeroTwin-DPL 40/130-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
2,2 kW
73,2 kg
2171176
3
F
VeroTwin-DPL 40/150-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
320 mm
3 kW
84,2 kg
2121246
3
F
VeroTwin-DPL 40/150-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
3 kW
84,2 kg
2171177
3
F
VeroTwin-DPL 40/160-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 40
AQ1EGG
320 mm
0,37 kW
53,2 kg
2089621
3
F
VeroTwin-DPL 40/160-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
0,37 kW
53,2 kg
2171159
3
F
VeroTwin-DPL 40/160-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
320 mm
4 kW
103,1 kg
2121247
3
F
VeroTwin-DPL 40/160-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
320 mm
4 kW
103,1 kg
2166994
3
F
VeroTwin-DPL 40/165-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
4 kW
144,6 kg
2121248
4
B
VeroTwin-DPL 40/165-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
4 kW
144,6 kg
2171178
4
B
VeroTwin-DPL 40/175-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
340 mm
5,5 kW
172,6 kg
2121249
4
B
VeroTwin-DPL 40/175-5,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
340 mm
5,5 kW
172,6 kg
2171179
4
B
VeroTwin-DPL 40/195-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
AQ1EGG
440 mm
7,5 kW
212,2 kg
2121250
5
C
VeroTwin-DPL 40/195-7,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1X4GG
440 mm
7,5 kW
212,2 kg
2171180
5
C
VeroTwin-DPL 50/95-0,55/2
2
≥0,4
IE2
DN 50
AQ1EGG
280 mm
0,55 kW
42,2 kg
2152445
3
G
VeroTwin-DPL 50/95-0,55/2-S1
2
≥0,4
IE2
DN 50
Q1Q1X4GG
280 mm
0,55 kW
42,2 kg
2171181
3
G
VeroTwin-DPL 50/105-0,12/4
4
≥0,4
IE2
DN 50
AQ1EGG
280 mm
0,12 kW
40,3 kg
2150374
3
G
VeroTwin-DPL 50/105-0,12/4-S1
4
≥0,4
IE2
DN 50
Q1Q1X4GG
280 mm
0,12 kW
40,3 kg
2171160
3
G
VeroTwin-DPL 50/105-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
280 mm
0,75 kW
49,5 kg
2155465
3
G
VeroTwin-DPL 50/105-0,75/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1X4GG
280 mm
0,75 kW
49,5 kg
2171182
3
G
VeroTwin-DPL 50/120-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
AQ1EGG
340 mm
1,5 kW
73 kg
2121252
3
F