Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи

BACnet

BACnet се грижи за оптималниот инженеринг

BACnet (Building Automation and Control networks) е мрежен протокол за зградна автоматика. Приклучувањето на BACnet со помош на MS/TP протокол за првпат претставува можност за постојана комуникација меѓу теренските уреди и водечките техники со стандард којшто е слободен за користење. Предностите на BACnet се во тоа што е светски признат како производно неутрален и отворен протокол, којшто пружа сопствена документација, а со тоа робусен и сигурен инжинеринг и работа.

Лесно вмрежување на теренски уреди

Wilo со MS/TP Medium RS485 нуди едноставна можност за вмрежување теренски уреди со BACnet. Wilo притоа поддржува максимална брзина од 76,800 бауди. Како алтернатива, може да се користи рутер за да се премине на BACnet/IP или BACnet Ethernet според стандардот ISO8802-3.

Серија на моделот

 • Серија Stratos/Stratos-D/Stratos-Z
  (SW >=5.09)

Интерфејси

 • Овој модел исто така содржи пригоден интерфејс

Преземање

Одговарачки документи

Серија на моделот

 • Серија Stratos GIGA
 • Серија Stratos GIGA B
 • Серија CronoBloc BL-E
 • Серија CronoLine IL-E/DL-E (SW >= 4.00)
 • Серија VeroLine IP-E/DP-E (SW >= 3.00)
 • Серија Helix EXCEL
 • Серија Helix VE
 • Серија Economy MHIE (SW >=3.00)
 • Серија Multivert MVIE (SW >= 4.00, 0...4 kW; SW > 3.00 5.5...22 kW)

Преземање

Одговарачки документи