Плејмејкер во арената

Исто како што успешните екипи импресионираат на теренот, производите на Wilo импресионираат благодарение на нивната совршена синергија и високи перформанси. Операторите на стадионите ширум светот се потпираат на Wilo за сигурно водоснабдување и одводнување и како сервисен партнер кој гарантира долгорочни енергетски ефикасни мрежни системски решенија.

Наши решенија

Wilo-Stratos MAXO – Првата паметна пумпа во светот.*

Стадионите се исклучително сложени - вклучително и кога станува збор за нивната технологија за греење, ладење и климатизација. Потребните пумпни системи не треба да бидат енергетски штедливи, туку да можат да ги прилагодат своите перформанси на променливите потреби, бидејќи стадионите се во целосна употреба за време на викендите. Тимските соблекувални и ВИП простори бараат сигурна климатизација во текот на целата година.

Енергетски ефикасниот и интелигентен Wilo-Stratos MAXO е погоден за сите апликации, и благодарение на можноста за ажурирање, во состојба е флексибилно да се справи со сите тековни, па дури и идни барања.

Тој го претставува најдоброто од паметните решенија и со својата иновативна технологија поставува нови стандарди за поврзување, ефикасност на системот и комфор на корисниците. Обезбедува максимална енергетска ефикасност преку неговите карактеристики Dynamic Adapt plus и No-Flow Stop. Широки комуникациски интерфејси како што е Wilo Net овозможуваат мобилни облак (cloud) решенија со далечински мониторинг, како и директно мрежно вмрежување пумпи и системи со повеќе пумпи (Mult-Flow Adaptation). Пумпата може да се контролира, да се конфигурира и да се мониторира на лице место со помош на Bluetooth интерфејс.

Покрај тоа, Wilo нуди и сервис прилагоден на корисниците - од пуштање во работа од Wilo сервисот до инклузивни договори за одржување и поправка, до пакетот безгрижен WiloCare пакет.

прочитај повеќе
*Под паметна пумпа, ние подразбираме нова категорија пумпи што е далеку над нашите високо-ефикасни пумпи или интелегентни пумпи. Комбинацијата на најновите сензори и иновативни контролни функции (на пр. Dynamic Adapt plus и Multi-Flow Adaptation), двонасочна поврзаност (на пр. Bluetooth, интегрирани аналогни влезови, бинарни влезови и излези, интерфејс WiloNet), ажурирања на софтвер и одлична употребливост (на пр. благодарение на Водичот за подесување, принципот за преглед за предвидлива навигација и испробаната и тестирана технологија со зелено копче) ја прават оваа пумпа паметна пумпа.

Wilo-Stratos MAXO

Wilo-Stratos MAXO-Z

Паметната пумпа за апликации за вода за пиење.

Од техничка гледна точка, обезбедувањето топла вода на стадионите претставува особено голем предизвик на денот на настанот. Во краток временски период од само четири до пет часа со врв во паузите за полувреме, има исклучително голема побарувачка за топла вода во санитарните и угостителските делови. Постојаниот притисок на системот е особено предизвик со овие промени во побарувачката - како што е обезбедување хигиена во широко распространетите мрежи за вода за пиење.

Новиот Wilo-Stratos MAXO-Z сигурно и безбедно ги исполнува високите барања за хигиена на топла вода. Автоматското откривање на термичката дезинфекција на пумпата помага да се обезбеди хигиена во системот, да се оптимизира потрошувачката на енергија и со тоа да се издвојува од другите пумпи за циркулација на водата за пиење на пазарот. Благодарение на флексибилноста, ги покрива сите тековни и, благодарение на можноста за ажурирање, дури и идни потреби. Пуштањето во работа е особено погодно и лесно благодарение на волшебникот за подесувања водени од апликацијата.

Тоа е крајно паметно решение, кое со својата иновативна технологија поставува нови стандарди за поврзување, ефикасност на системот и комфор на корисниците. Wilo исто така нуди сервис прилагоден на корисниците, почнувајќи со пуштање во работа од Wilo сервисот, индивидуални договори за одржување, до комплетниот безгрижен WiloCare пакет.

прочитај повеќе

Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL - The smart pressure-boosting system with low overall energy consumption

Оптимално зголемување на притисокот - кога и да е потребно.

Гледачите треба да се справат со големи непријатности ако се прекине снабдувањето со вода на стадион. Снабдувањето со вода може брзо да ги достигне своите граници ако, на пример, сите тоалети и мијалници се користат истовремено за време на полувреме. Во случаи како овие, потребни се решенија што ја заштитуваат работата за време на врвно оптоварување.

Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL е идеално решение: Благодарение на однапред фабрички поставените параметри, лесно може да се управува со употреба на режимот „Expert“ и „Easy“. Променливиот диференцијален притисок може да се прилагоди на реалната побарувачка во рамките на стадионот со кратки информации со помош на контролниот уред SCe. Безбедното работење и долг работен век се обезбедуваат со високо квалитетни компоненти, како што се ефикасниот EC мотор со IE5, целосен систем за оптимизација на загубата на притисок со ефикасна хидраулична пумпа и интегрирано откривање на работа на суво со автоматско деактивирање. Како и обично, прилагодувањата може да се извршат со употреба на технологија за зелено копче.

Системот постигнува највисоки можни контролни перформанси преку употреба на контролниот уред SCe со LCD дисплеј. Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL може да биде поврзан со системот за управување со зградата користејќи опционални интерфејси како што се BACnet или Modbus. За да го надополни ова, Wilo нуди сервисни пакети прилагодени на корисниците кои се движат од пуштање во работа до сервисни услуги - вклучувајќи го и комплетниот безгрижен WiloCare пакет.

прочитај повеќе

Wilo-EMUport CORE

Дренажа на објекти без триење.

Барањата на јавните санитарни простории стануваат сè поголеми: Операторите и корисниците очекуваат сигурни функции со мало одржување и максимална хигиена. Ако, на пример, на фудбалски стадион се појави прекин или дефект, отпадната вода не може да се отстрани навреме. Запушените тоалети и непријатните мириси не само што значително ја ограничуваат удобноста на посетителите, во екстремни случаи може да доведат до безбедносни текови поради влез на посетители во различни области.

Системот за одделување на цврсти материи Wilo-EMUport CORE е сигурно и долготрајно решение што може да ги издржи максималните оптоварувања на полувремето. Принципот со две пумпи гарантира дека паралелно со процесот на испумпување, понатамошниот прилив на отпадни води се одвива постојано преку втората пумпа. На овој начин, системот спречува блокади на долг рок и гарантира безбедност и удобност при работењето. Благодарение на хигиенската сува инсталација надвор од системот, Wilo-EMUport CORE е лесно достапен и особено пријателски за одржување.

Wilo нуди целосен безгрижен сервисен пакет - од планирање до одржување. Бидејќи санитарните јазли на стадионите се користат само во одредени денови, а потоа во одредени периоди, континуиран мониторинг е важен за да се открие дури и најмалите знаци на дефект. Опремено со Wilo-Control SC-Lift FTS, системот може далечински да се следи во секое време од нашиот Wilo сервис.

прочитај повеќе