Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-BM | Wilo
Вашите предности
Wilo-BM-B

Особености/предности на производот

 • Компактна блок-изведба со директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Може да се користи за разни примени благодарение на материјалот од нерѓосувачки челик (BM-S) и бронза (BM-B)
 • Соодветна примена според моќноста и главните димензии согласно EN 733 (DIN за норм-пумпи)
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор во стандардна изведба за поставување на темел
Опис на серијата

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со прирабничко поврзување

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Означување на типот

Пример

BM-S 40/165-4/2

-S

Блок-пумпа од нерѓосувачки челик

-B

Блок-пумпа од бронза

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

165

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0,4
 • Дозволено температурно подрачје од -10 °C до +90 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 125
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа BM-B: Бронза CuSn10
 • Куќиште на пумпа BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Работно коло BM-B: Бронза CuSn 10
 • Работно коло BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4362
 • Механичка заптивка: Q1Q1VGG

Конструкција

 • Едностепена центрифугална пумпа со сув ротор во компактна блок-изведба од нерѓосувачки челик
 • Директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Механичка заптивка
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-K3 со PTC-термисторски сензор (со доплата)
 • Други лизгачки механички заптивки на барање
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-BM, BM-B, BM-S

Број на производ 2103933
Издание 1608
Број на страници 19
Јазик en
PDF (1 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Број на страници 60
Јазик Јазично неутрално
PDF (22 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 420
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
BM-B 32/100-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
0,75 kW
31,5 kg
2164370
BM-B 32/120-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
1,1 kW
33,5 kg
2164371
BM-B 32/130-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
1,5 kW
35,5 kg
2164372
BM-B 32/140-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
2,2 kW
38,5 kg
2164373
BM-B 32/150-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
2,2 kW
40,5 kg
2164374
BM-B 32/160-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
3 kW
46 kg
2164375
BM-B 32/170-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
0,55 kW
33,5 kg
2103209
BM-B 32/170-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
4 kW
58 kg
2164376
BM-B 32/190-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
4 kW
60 kg
2103266
BM-B 32/210-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
5,5 kW
68 kg
2103267
BM-B 32/210-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
7,5 kW
98,5 kg
2164378
BM-B 32/215-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
7,5 kW
90,5 kg
2103268
BM-B 32/220-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
1,1 kW
44 kg
2103210
BM-B 32/220-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
7,5 kW
98,5 kg
2196570
BM-B 32/220-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
9,2 kW
101,5 kg
2164379
BM-B 32/230-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
9,2 kW
101,5 kg
2196571
BM-B 32/230-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
11 kW
104,5 kg
2164380
BM-B 32/240-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
11 kW
104,5 kg
2196572
BM-B 32/240-12,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
12,5 kW
116 kg
2164381
BM-B 32/250-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
2,2 kW
55,5 kg
2164394
BM-B 32/250-13,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
13,5 kW
116 kg
2196573
BM-B 32/250-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
15 kW
117 kg
2164382
BM-B 32/260-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
3 kW
57,5 kg
2164395
BM-B 32/260-17/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
17 kW
122 kg
2196574
BM-B 32/265-17/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
17 kW
122 kg
2164383
BM-B 40/120-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
1,5 kW
37,5 kg
2164384
BM-B 40/130-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
2,2 kW
40,5 kg
2164385
BM-B 40/140-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
3 kW
47 kg
2164386
BM-B 40/145-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
0,37 kW
31,5 kg
2103213
BM-B 40/150-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
0,55 kW
34,5 kg
2164396
BM-B 40/150-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
4 kW
60 kg
2164387
BM-B 40/155-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
3 kW
50 kg
2103277
BM-B 40/155-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
4 kW
63 kg
2103278
BM-B 40/165-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
4 kW
63 kg
2103279
BM-B 40/165-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
5,5 kW
67 kg
2103280
BM-B 40/170-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
0,75 kW
39 kg
2103214
BM-B 40/170-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
5,5 kW
67 kg
2103281
BM-B 40/185-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
4 kW
65 kg
2103282
BM-B 40/190-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
5,5 kW
72 kg
2103283
BM-B 40/195-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
7,5 kW
93,5 kg
2103285
BM-B 40/210-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
1,1 kW
52 kg
2103215
BM-B 40/210-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
7,5 kW
93,5 kg
2103284
BM-B 40/215-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
11 kW
96,5 kg
2103286
BM-B 40/225-12,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
12,5 kW
122 kg
2103290
BM-B 40/235-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
15 kW
125 kg
2103291
BM-B 40/240-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
2,2 kW
59,5 kg
2103216
BM-B 40/240-17/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
17 kW
130 kg
2103292
BM-B 40/250-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
18,5 kW
168 kg
2103293
BM-B 40/260-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
3 kW
63,5 kg
2103217
BM-B 40/260-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
22 kW
172 kg
2103294