Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-TOP-SD | Wilo
Вашите предности
Wilo-TOP-SD

Особености/предности на производот

 • Контролни светла за насока на вртење за приказ на правилната насока на вртење (само кај 3~)
 • Рачно прилагодување на моќноста со 3 степени на бројот на вртежи
 • Двојна пумпа за главна/резервна или паралелна работа
 • Куќиште на пумпата со катафорезно (KTL-) обложување, штити од корозија при појава на кондензација
Опис на серијата
TOP-SD

Изведба

Пумпа со воден ротор-двојна циркулациона пумпа (TOP-SD 30/5 со навојно приклучување).

Примена

Топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони системи, клима уреди и затворени кружни системи за ладење

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степен на брзина: 3 степени на бројот на вртежи

Автоматски функции

 • Внатрешна заштита наспроти недозволени високи температури на намотките (само за пумпи P2 ≤180W)

Функции на сигнализација и прикажување

 • Заштитен контакт на намотка (WSK, безнапонски отворачки контакт) (само кај пумпи со P2 ≥180 W) за целосна заштита на мотор во сите степени на број на вртежи со оптимален уред за актвирање SK 602N/SK 622N
 • Контролна сијалица за насоката на вртење (сериска изведба само кај трифазни пумпи )
 • Приказ на избраниот степен на број на вртежи

Управување со двојна пумпа (двојна пумпа или 2 единечни пумпи)

 • Главна/резервна работа или паралелна работа (за автоматско префрлување при грешка/временски зависната замена на пумпа треба да обезбеди соодветен расклопен уред)

Опрема

 • Прирабнички пумпи: Изведби на прирабница
  • Стандардна изведба за пумпите DN 32 до DN 65: Комбинирана прирабница PN 6/10 (прирабница PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабници PN 6 и PN 16,
  • Стандардна изведба за пумпите DN 80: Прирабница PN 6 (дизајнирана за PN 16 според EN 1092-2) за контраприрабница PN 6,
 • Поставување на конзола (само со хоризонтална осовина):
  • Стандардна изведба за пумпите TOP-SD 40/15, 50/15, сите TOP-SD 65 и TOP-SD 80.
  • Специјална изведба за пумпи TOP-SD 32/10, 40/3, 40/7, 40/10, 50/7, 50/10. M10-отвор за конзолна монтажа достапна на барање.
 • Двојна клапна во куќиштето на пумпата
 • Воведување на кабел можно од двете страни (само кај монофазни пумпи и трифазни пумпи со P2≥180 W)

Означување на типот

Пример:

Wilo‐TOP‐SD 40/7

TOP-SD

Стандардна двојна пумпа (прирабничка пумпа, TOP‐SD 30/5 со приклучување со навртување)

40/

Приклучна номинална ширина

7

Номинален напор [m] при Q = 0 m3/ h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +130 °C краткотрајно (2 часа) до +140 °C (TOP-SD 80/15, 80/20: -20 °C до +110 °C)
 • Приклучување на мрежа:
  • 1~230 V, 50 Hz (зависно од типот)
  • 3~230 V, 50 Hz (со изборен утикач за префрлување)
  • 3~400 V, 50 Hz
 • Степен на заштита IP X4D
 • Поврзување со навртување или со прирабница (зависно од типот) Rp 1¼ до DN 80
 • Макс. работен притисок стандардна изведба: 6/10 бара или 6 бара (специјална изведба: 10 бара)

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: нерѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Опсег на испорака

 • Двојна пумпа
 • Вкл. заптивки кај приклучување со навој (само кај TOP-SD 30/5)
 • Вкл. подлошки за прирабнички завртки (кај приклучни номинални ширини DN 32 - DN 65)
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Изведби за специјални напони на барање

Опрема

 • Навртувања кај приклучување со навој (кај TOP-SD 30/5)
 • Контраприрабници кај прирабничко поврзување
 • Конзоли за прицврстување пумпа
 • Слепа прирабница
 • Wilo-уреди за актвирање SK 602N/SK 622N
 • За пумпи 3~400 V:
  • Приклучок за префрлување 3~230 V (потребни се 2 приклучока),
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-Protect модул C

Број на производ 2066436, 2066437
Издание 0206
Број на страници 20
Јазик en
PDF (1 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2132735, 2165760
Издание 1511
Број на страници 28
Јазик en
PDF (2 MB)

Wilo-TOP-S/-SD/-RL/-I

Број на производ 2165760
Издание 2020-08
Број на страници 96
Јазик de, en, es, fr
PDF (4 MB)

Памфлет за сертифицирање

Stratos MAXO, Stratos MAXO-D, Stratos MAXO-Z, Stratos , Stratos-D, Stratos-Z, Stratos-ZD, Yonos MAXO,Yonos MAXO-D, Yonos MAXO-Z, Yonos ECO BMS, Yonos PARA HF, Stratos PARA, Stratos PARA-Z, TOP-Z, TOP-S Transportsysteme

Број на производ 2209011
Издание 2022-11
Број на страници 72
Јазик Јазично неутрално
PDF (28 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 30
Опис на производПриклучок на цевкаМонтажна должина l0Максимален работен притисок PNПриклучување на мрежаБруто тежина прибл. mБрој по палетаБрој на производ
TOP-SD 30/5 (1~230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
9,2 kg
45
2044015
TOP-SD 30/5 (3~400/230 V, PN 10)
G 2
180 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
9,6 kg
45
2044016
TOP-SD 32/7 (1~230 V, PN 6/10)
DN 32
220 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
15,1 kg
30
2048326
TOP-SD 32/7 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 32
220 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
15,1 kg
30
2048327
TOP-SD 32/10 (1~230 V, PN 6/10)
DN 32
220 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
21,2 kg
20
2080073
TOP-SD 32/10 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 32
220 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
20,5 kg
20
2165551
TOP-SD 40/3 (1~230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
15,5 kg
20
2044017
TOP-SD 40/3 (3~400/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
15,9 kg
20
2044018
TOP-SD 40/7 (1~230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
23 kg
20
2080075
TOP-SD 40/7 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
23,1 kg
20
2165552
TOP-SD 40/10 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
31,4 kg
20
2165554
TOP-SD 40/10 2-SPEEDS (3~/0 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
32,9 kg
20
2165553
TOP-SD 40/15 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
43 kg
12
2165556
TOP-SD 40/15 2-SPEEDS (3~/0 V, PN 6/10)
DN 40
250 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
43 kg
12
2165555
TOP-SD 50/7 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
33 kg
20
2165558
TOP-SD 50/7 2-SPEEDS (3~/0 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
34,4 kg
20
2165557
TOP-SD 50/10 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
35,7 kg
20
2165560
TOP-SD 50/10 2-SPEEDS (3~/0 V, PN 6/10)
DN 50
280 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
36,2 kg
20
2165559
TOP-SD 50/15 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 50
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
48,5 kg
12
2165561
TOP-SD 65/10 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
40,8 kg
12
2165563
TOP-SD 65/10 2-SPEEDS (3~/0 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
1~230 V, 50 Hz
41,5 kg
12
2165562
TOP-SD 65/13 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
55,6 kg
12
2165564
TOP-SD 65/15 (3~/230 V, PN 6/10)
DN 65
340 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
58,5 kg
8
2165565
TOP-SD 80/7 2-SPEEDS (3~/0 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
1~230 V, 50 Hz
47,4 kg
12
2165566
TOP-SD 80/10 (3~/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
61,1 kg
12
2165567
TOP-SD 80/10 (3~/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
61,1 kg
12
2165568
TOP-SD 80/15 (3~/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
100 kg
4
2165569
TOP-SD 80/15 (3~/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
98 kg
4
2165570
TOP-SD 80/20 (3~/230 V, PN 6)
DN 80
360 mm
6 bar
3~400 V, 50 Hz
104 kg
4
2165571
TOP-SD 80/20 (3~/230 V, PN 10)
DN 80
360 mm
10 bar
3~400 V, 50 Hz
104 kg
4
2165572