Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-BM | Wilo
Вашите предности
Wilo-BM-B

Особености/предности на производот

 • Компактна блок-изведба со директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Може да се користи за разни примени благодарение на материјалот од нерѓосувачки челик (BM-S) и бронза (BM-B)
 • Соодветна примена според моќноста и главните димензии согласно EN 733 (DIN за норм-пумпи)
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор во стандардна изведба за поставување на темел
Опис на серијата

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со прирабничко поврзување

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Означување на типот

Пример

BM-S 40/165-4/2

-S

Блок-пумпа од нерѓосувачки челик

-B

Блок-пумпа од бронза

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

165

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0,4
 • Дозволено температурно подрачје од -10 °C до +90 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 125
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа BM-B: Бронза CuSn10
 • Куќиште на пумпа BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Работно коло BM-B: Бронза CuSn 10
 • Работно коло BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4362
 • Механичка заптивка: Q1Q1VGG

Конструкција

 • Едностепена центрифугална пумпа со сув ротор во компактна блок-изведба од нерѓосувачки челик
 • Директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Механичка заптивка
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-K3 со PTC-термисторски сензор (со доплата)
 • Други лизгачки механички заптивки на барање
Документи

Упатство за вградување и работа

Wilo-BM, BM-B, BM-S

Број на производ 2103933
Издание 1608
Број на страници 19
Јазик en
PDF (1 MB)

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Број на страници 60
Јазик Јазично неутрално
PDF (22 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 420
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
BM-B 40/275-4/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
4 kW
93 kg
2103218
BM-B 40/275-37/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
37 kW
249 kg
2196575
BM-B 40/300-5,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
5,5 kW
115 kg
2103219
BM-B 40/300-55/2
2
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
55 kW
359 kg
2196576
BM-B 40/335-9,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 40
Q1Q1VGG
9,2 kW
133 kg
2103220
BM-B 50/120-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
2,2 kW
45 kg
2103295
BM-B 50/130-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
3 kW
52,5 kg
2103296
BM-B 50/140-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
0,55 kW
37 kg
2103221
BM-B 50/140-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
4 kW
61 kg
2103297
BM-B 50/150-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
5,5 kW
71 kg
2103300
BM-B 50/160-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
5,5 kW
71 kg
2103298
BM-B 50/165-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
7,5 kW
92,5 kg
2103301
BM-B 50/170-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
7,5 kW
92,5 kg
2103299
BM-B 50/175-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
1,1 kW
52 kg
2103222
BM-B 50/175-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
9,2 kW
96,5 kg
2103302
BM-B 50/180-1,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
1,5 kW
54 kg
2164397
BM-B 50/190-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
9,2 kW
101,5 kg
2164388
BM-B 50/195-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
1,1 kW
55 kg
2196567
BM-B 50/195-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
15 kW
121,5 kg
2103306
BM-B 50/200-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
11 kW
108,5 kg
2164389
BM-B 50/205-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
2,2 kW
59,5 kg
2196568
BM-B 50/205-17/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
17 kW
125,5 kg
2103307
BM-B 50/210-1,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
1,5 kW
56 kg
2103223
BM-B 50/210-12,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
12,5 kW
112,5 kg
2164390
BM-B 50/215-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
3 kW
68,5 kg
2103224
BM-B 50/220-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
2,2 kW
61,5 kg
2103225
BM-B 50/220-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
15 kW
121,5 kg
2164391
BM-B 50/220-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
22 kW
159 kg
2103308
BM-B 50/225-17/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
17 kW
132 kg
2103309
BM-B 50/235-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
18,5 kW
162 kg
2103310
BM-B 50/235-20/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
20 kW
165 kg
2103311
BM-B 50/250-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
22 kW
167 kg
2103312
BM-B 50/250-25/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
25 kW
211 kg
2103313
BM-B 50/260-4/4
4
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
4 kW
87,5 kg
2103226
BM-B 50/260-30/2
2
≥0,4
IE3
DN 50
Q1Q1VGG
30 kW
217 kg
2103314
BM-B 65/115-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
3 kW
56,5 kg
2103315
BM-B 65/125-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
4 kW
63 kg
2103316
BM-B 65/135-0,75/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
0,75 kW
43 kg
2103227
BM-B 65/135-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
5,5 kW
69 kg
2103317
BM-B 65/145-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
7,5 kW
92,5 kg
2103318
BM-B 65/150-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
9,2 kW
100,5 kg
2103319
BM-B 65/160-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
11 kW
103,5 kg
2103320
BM-B 65/170-1,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
1,5 kW
57 kg
2103228
BM-B 65/170-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
15 kW
107,5 kg
2103321
BM-B 65/185-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
18,5 kW
158 kg
2103325
BM-B 65/195-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
22 kW
160 kg
2103326
BM-B 65/200-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
3 kW
69,5 kg
2103229
BM-B 65/215-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
3 kW
78 kg
2103230
BM-B 65/215-30/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
30 kW
216 kg
2103327
BM-B 65/220-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1VGG
22 kW
169 kg
2103328