Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-BM | Wilo
Вашите предности
Wilo-BM-B

Особености/предности на производот

 • Компактна блок-изведба со директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Може да се користи за разни примени благодарение на материјалот од нерѓосувачки челик (BM-S) и бронза (BM-B)
 • Соодветна примена според моќноста и главните димензии согласно EN 733 (DIN за норм-пумпи)
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор во стандардна изведба за поставување на темел
Опис на серијата

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со прирабничко поврзување

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Означување на типот

Пример

BM-S 40/165-4/2

-S

Блок-пумпа од нерѓосувачки челик

-B

Блок-пумпа од бронза

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

165

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0,4
 • Дозволено температурно подрачје од -10 °C до +90 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 125
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа BM-B: Бронза CuSn10
 • Куќиште на пумпа BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Работно коло BM-B: Бронза CuSn 10
 • Работно коло BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4362
 • Механичка заптивка: Q1Q1VGG

Конструкција

 • Едностепена центрифугална пумпа со сув ротор во компактна блок-изведба од нерѓосувачки челик
 • Директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Механичка заптивка
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-K3 со PTC-термисторски сензор (со доплата)
 • Други лизгачки механички заптивки на барање
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Број на страници 60
PDF (22 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 420
Опис на производБрој на половиMEIIEНоминален дијаметар прирабникМеханичка заптивкаНоминална моќност на мотор P2Бруто тежина прибл. mБрој на производ
BM-S 80/145-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
9,2 kW
96,5 kg
2196588
BM-S 80/150-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
11 kW
99,5 kg
2103466
BM-S 80/160-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
2,2 kW
58,5 kg
2103369
BM-S 80/160-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
15 kW
104 kg
2103467
BM-S 80/170-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
18,5 kW
145 kg
2103468
BM-S 80/175-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
2,2 kW
60,5 kg
2103370
BM-S 80/180-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
22 kW
149 kg
2103469
BM-S 80/195-4/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
4 kW
88 kg
2103371
BM-S 80/200-30/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
30 kW
199 kg
2103470
BM-S 80/210-5,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
5,5 kW
100 kg
2103372
BM-S 80/210-37/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
37 kW
231 kg
2103471
BM-S 80/215-45/2
2
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
45 kW
338 kg
2164451
BM-S 80/230-7,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
7,5 kW
128 kg
2103373
BM-S 80/270-9,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
9,2 kW
132 kg
2103374
BM-S 80/290-11/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
11 kW
200 kg
2103375
BM-S 80/315-15/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
15 kW
231 kg
2103376
BM-S 80/340-22/4
4
≥0,4
IE3
DN 80
Q1Q1VGG
22 kW
310 kg
2103377
BM-S 100/185-5,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
5,5 kW
129 kg
2103378
BM-S 100/220-7,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
7,5 kW
143 kg
2103379
BM-S 100/250-9,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
9,2 kW
166 kg
2103380
BM-S 100/270-15/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
15 kW
240 kg
2103381
BM-S 100/295-18,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
18,5 kW
272 kg
2103382
BM-S 100/315-22/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
22 kW
338 kg
2103383
BM-S 100/340-30/4
4
≥0,4
IE3
DN 100
Q1Q1VGG
30 kW
373 kg
2103384
BM-S 125/235-11/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1VGG
11 kW
233 kg
2103385
BM-S 125/255-15/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1VGG
15 kW
249 kg
2196580
BM-S 125/270-18,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1VGG
18,5 kW
283 kg
2103386
BM-S 125/295-18,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1VGG
18,5 kW
298 kg
2103387
BM-S 125/315-30/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1VGG
30 kW
490 kg
2103388
BM-S 125/340-37/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1VGG
37 kW
518 kg
2164456
BM 32/100-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
0,75 kW
28,5 kg
2164312
BM 32/120-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
1,1 kW
30,5 kg
2164313
BM 32/130-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
1,5 kW
32,5 kg
2164314
BM 32/140-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
2,2 kW
35,5 kg
2164315
BM 32/150-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
2,2 kW
36,5 kg
2164316
BM 32/160-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
3 kW
42 kg
2164317
BM 32/170-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
0,55 kW
30,5 kg
2096574
BM 32/170-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
4 kW
53 kg
2164318
BM 32/190-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
4 kW
55 kg
2096544
BM 32/210-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
5,5 kW
62 kg
2096545
BM 32/210-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
7,5 kW
89,5 kg
2164320
BM 32/215-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
7,5 kW
82,5 kg
2096546
BM 32/220-1,1/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
1,1 kW
40 kg
2096575
BM 32/220-7,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
7,5 kW
89,5 kg
2196559
BM 32/220-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
9,2 kW
92,5 kg
2164321
BM 32/230-9,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
9,2 kW
92,5 kg
2196560
BM 32/230-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
11 kW
95,5 kg
2164322
BM 32/240-11/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
11 kW
95,5 kg
2196561
BM 32/240-12,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
12,5 kW
106 kg
2164323
BM 32/250-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1VGG
2,2 kW
50,5 kg
2164336