Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити
Споредба на производи
Wilo-BM | Wilo
Вашите предности
Wilo-BM-B

Особености/предности на производот

 • Компактна блок-изведба со директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Може да се користи за разни примени благодарение на материјалот од нерѓосувачки челик (BM-S) и бронза (BM-B)
 • Соодветна примена според моќноста и главните димензии согласно EN 733 (DIN за норм-пумпи)
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор во стандардна изведба за поставување на темел
Опис на серијата

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со прирабничко поврзување

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Означување на типот

Пример

BM-S 40/165-4/2

-S

Блок-пумпа од нерѓосувачки челик

-B

Блок-пумпа од бронза

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

165

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0,4
 • Дозволено температурно подрачје од -10 °C до +90 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 125
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа BM-B: Бронза CuSn10
 • Куќиште на пумпа BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Работно коло BM-B: Бронза CuSn 10
 • Работно коло BM-S: Нерѓосувачки челик 1.4408
 • Вратило: 1.4362
 • Механичка заптивка: Q1Q1VGG

Конструкција

 • Едностепена центрифугална пумпа со сув ротор во компактна блок-изведба од нерѓосувачки челик
 • Директно прирабнички поврзан трифазен мотор и неподелено вратило на мотор на пумпа
 • Механичка заптивка
 • Ногарки на куќиште на пумпа и мотор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Опции

 • Варијанта ...-K3 со PTC-термисторски сензор (со доплата)
 • Други лизгачки механички заптивки на барање
Документи

Памфлет за сертифицирање

Wilo-VeroLine-IP-E, Wilo-VeroTwin-DP-E, Wilo-VeroLine-IPL, Wilo-VeroTwin-DPL, Wilo-VeroLine-IPL-N, Wilo-VeroTwin-DPL-N, Wilo-VeroLine-IPH, Wilo-BM/BM-B/BM-S, Wilo-VeroLine-IP-Z

Број на производ 2216679
Издание 2022-11
Број на страници 60
PDF (22 MB)
Избор на производ
Број на пребарувања: 420