Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-Atmos GIGA-B | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-B

E gjithanshme, e besueshme për përdorim në ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në ndërtesa të mëdha.

Avantazhet tuaja
Wilo-Atmos GIGA B

E gjithanshme, e besueshme për përdorim në ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në ndërtesa të mëdha.

Wilo-Atmos GIGA është një pompë me rotor të thatë në konstruksion monobllok që është i përshtatshëm për transportin e ujit në një numër të madh llojesh të ndërtesave. Pompa dallohet nga kostot e ulëta të kohëzgjatjes së punës falë efektivitetit hidraulik dhe garanton një kohëzgjatje të madhe nëpërmjet veshjes mbrojtëse kataforetike të qëndrueshme ndaj korrozionit të të gjithë komponentëve të gizës. Një shumëllojshmëri e madhe e variacioneve të komponentëve dhe diapazonit të gjerë të temperaturës nga -20 °C deri në +140 °C e bën atë të gjithanshme për përdorime nga më të ndryshmet.

Instalimi dhe mirëmbajtja janë miqësorë ndaj klientit për shkak të këmbëve sipas serisë së pompës dhe dizajnit «Back-Pull-out» me komplet opsional permistopi te llojet e mëdha të pompave (duke filluar nga 37 kW/4pol). Për shkak të përmasave kryesore sipas EN 733 ajo është e pajtueshme me shumë pompa ekzistuese monobllok. Me lançimin e Atmos GIGA-B, Wilo disponon një seri pompash me rotor të thatë në versionin më të fundit të teknologjisë.


Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Me kursim të energjisë falë sistemit hidraulik modern të pompës dhe përdorimit të motorëve IE3/IE4
 • E përdorshme në zbatime të ndryshme në rang global, falë materialeve të ndryshme të helikave, opsioneve të shumta të motorëve si dhe bllokuesve mekanikë të ndryshëm
 • Instalim i thjeshtë për shkak të këmbëve sipas serisë së pompës dhe blloqeve opsionale mbështetëse
 • Mirëmbajtje e thjeshtë dhe konstruksion i lehtë për përdorim me dizajn opsional «Back-Pull-Out» dhe komplet permistopi në llojet e pompave të mëdha
 • Veshja mbrojtëse kataforetike e të gjitha përbërësve të derdhur siguron qëndrueshmëri kundër korrozionit të lartë dhe jetëgjatësi
 • I përshtatshëm për përdoruesin falë fuqive dhe përmasave kryesore sipas EN 733 (DIN për portat standarde)
Përshkrimi i serive
Wilo-Atmos GIGA-B 2pl

Konstruksioni

Pompë me rotor të thatë në konstruksion monobllok me lidhje me flanxhë

Përdorimi

Për pompimin e ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), të përzierjeve ujë-glikol dhe ujit të freskët dhe të ftohtë pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Çelësi tip

Shembull

B 40/160-7,5/2

B

Pompë monobllok

40

Diametri nominal DN i lidhjes së presionit (daljes së presionit)

160

diametri nominal i helikës

7,5

Fuqia nominale e motorit P2 në kW

2

Numri i poleve

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës -20 °C deri +140 °C
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese 3~400 V, 50 Hz (të tjera me kërkesë)
 • Klasa e mbrojtjes IP 55
 • Diametri nominal DN 32 deri DN 150
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar (25 bar opsionale, me kërkesë)

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: Standardi: EN-GJL-250; opsionale: Gizë sferoidale EN-GJS-400-18-LT (në varësi të llojit)
 • Helika: Standardi: EN-GJL-200; versioni i posaçëm: Bronz CuSn 10 Inoks 1.4408
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Konstruksioni

Pompë centrifugale e presionit të ulët me një shkallë me konstruksion monobllok me porta thithëse aksiale dhe dalje presioni të renditura në mënyrë radiale me

 • Bllokuesi mekanik
 • Lidhje me flanxhë me lidhje për matjen e presionit R 1/8
 • Lantern
 • Trupi i pompës me këmbët
 • Xhunto bashkuese
 • Motor standard IEC

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti …-L1 me helikë bronzi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti …-L4 me helikë inoksi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti ...-P6 me dizajn "Back-pull-out" dhe komplet permistopi
 • Varianti …-H1 me trup prej gizë sferoidale me kërkesë
 • Varianti …-P4 për presionin maks. të funksionimit 25 bar me kërkesë
 • Tensione dhe frekuenca të tjera, si dhe miratim ATEX, me kërkesë

Aksesorë

 • Bases (pump housing and motor) for installation on a base
 • PTC thermistor sensor, PTC thermistor tripping relay
 • Special motors
 • Special mechanical seals
 • SC-HVAC, CC-HVAC control systems and switchgears
Dokumente

Broshura e certifikimit

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Numri i artikullit 2216677
Botim 2022-11
Formati i faqeve 209.9 x 297.0 mm
Numri i faqeve 40
PDF (13 MB)

Certifikata REACH

Rregullorja REACH

Botim 2021-05
Formati i faqeve 209.9 x 297.0 mm
Numri i faqeve 4
PDF (262 KB)

Përzgjedhja e produktit
Number of results: 779
Emërtimi i produktitNumri i shtyllaveMEIIEDiametri nominal i fllanxhësBllokuesi mekanikFuqia nominale e motorit P2Pesha bruto afërisht mNumri i artikullitGrupi GRD
Atmos GIGA-B 125/305-37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
580 kg
2227641
14
Atmos GIGA-B 125/315-37/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
37 kW
580 kg
2227638
14
Atmos GIGA-B 125/315-37/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
37 kW
603 kg
2228082
15
Atmos GIGA-B 125/315-37/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
603 kg
2228083
15
Atmos GIGA-B 125/315-37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
580 kg
2227639
14
Atmos GIGA-B 125/315-45/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
45 kW
588 kg
2227636
14
Atmos GIGA-B 125/315-45/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
45 kW
611 kg
2160677
15
Atmos GIGA-B 125/315-45/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
45 kW
611 kg
2216713
15
Atmos GIGA-B 125/315-45/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
45 kW
588 kg
2227637
14
Atmos GIGA-B 125/360-37/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
37 kW
644 kg
2227656
14
Atmos GIGA-B 125/360-37/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
37 kW
669 kg
2160687
15
Atmos GIGA-B 125/360-37/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
669 kg
2216724
15
Atmos GIGA-B 125/360-37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
644 kg
2227657
14
Atmos GIGA-B 125/370-37/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
37 kW
644 kg
2227654
14
Atmos GIGA-B 125/370-37/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
37 kW
669 kg
2228070
15
Atmos GIGA-B 125/370-37/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
669 kg
2228071
15
Atmos GIGA-B 125/370-37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
37 kW
644 kg
2227655
14
Atmos GIGA-B 125/370-45/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
45 kW
652 kg
2227652
14
Atmos GIGA-B 125/370-45/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
45 kW
677 kg
2160686
15
Atmos GIGA-B 125/370-45/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
45 kW
677 kg
2216723
15
Atmos GIGA-B 125/370-45/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
45 kW
652 kg
2227653
14
Atmos GIGA-B 125/380-45/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
45 kW
652 kg
2227650
14
Atmos GIGA-B 125/380-45/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
45 kW
677 kg
2228068
15
Atmos GIGA-B 125/380-45/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
45 kW
677 kg
2228069
15
Atmos GIGA-B 125/380-45/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
45 kW
652 kg
2227651
14
Atmos GIGA-B 125/380-55/4
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
55 kW
834 kg
2227648
14
Atmos GIGA-B 125/380-55/4-P6
4
≥0,4
IE3
DN 125
AQ1EGG
55 kW
864 kg
2160685
15
Atmos GIGA-B 125/380-55/4-P6-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
55 kW
864 kg
2216722
15
Atmos GIGA-B 125/380-55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 125
Q1Q1X4GG
55 kW
834 kg
2227649
14
Atmos GIGA-B 125/390-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 125
AQ1EGG
75 kW
1038 kg
2227564
14
Atmos GIGA-B 125/390-75/4-P6
4
≥0,4
IE4
DN 125
AQ1EGG
75 kW
1067 kg
2227558
15
Atmos GIGA-B 125/390-75/4-P6-S1
4
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
75 kW
1067 kg
2227559
15
Atmos GIGA-B 125/390-75/4-S1
4
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
75 kW
1038 kg
2227565
14
Atmos GIGA-B 125/400-75/4
4
≥0,4
IE4
DN 125
AQ1EGG
75 kW
1038 kg
2227562
14
Atmos GIGA-B 125/400-75/4-P6-S1
4
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
75 kW
1067 kg
2228067
15
Atmos GIGA-B 125/400-75/4-S1
4
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
75 kW
1038 kg
2227563
14
Atmos GIGA-B 125/400-90/4
4
≥0,4
IE4
DN 125
AQ1EGG
90 kW
1038 kg
2227560
14
Atmos GIGA-B 125/400-90/4-P6
4
≥0,4
IE4
DN 125
AQ1EGG
90 kW
1067 kg
2227556
15
Atmos GIGA-B 125/400-90/4-P6-S1
4
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
90 kW
1067 kg
2227557
15
Atmos GIGA-B 125/400-90/4-S1
4
≥0,4
IE4
DN 125
Q1Q1X4GG
90 kW
1038 kg
2227561
14
Atmos GIGA-B 150/180-7,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 150
AQ1EGG
7,5 kW
251 kg
9132653
13
Atmos GIGA-B 150/180-7,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 150
Q1Q1X4GG
7,5 kW
251 kg
2216742
13
Atmos GIGA-B 150/180-75/2
2
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
75 kW
860 kg
2227570
13
Atmos GIGA-B 150/180-75/2-S1
2
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
75 kW
860 kg
2227571
13
Atmos GIGA-B 150/190-11/4
4
≥0,4
IE3
DN 150
AQ1EGG
11 kW
273 kg
9132652
13
Atmos GIGA-B 150/190-11/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 150
Q1Q1X4GG
11 kW
273 kg
2216741
13
Atmos GIGA-B 150/190-90/2
2
≥0,4
IE4
DN 150
AQ1EGG
90 kW
885 kg
2227568
13
Atmos GIGA-B 150/190-90/2-S1
2
≥0,4
IE4
DN 150
Q1Q1X4GG
90 kW
885 kg
2227569
13
Atmos GIGA-B 150/200-15/4
4
≥0,4
IE3
DN 150
AQ1EGG
15 kW
333 kg
9132651
13
Atmos GIGA-B 150/200-15/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 150
Q1Q1X4GG
15 kW
333 kg
2216740
13