Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-Atmos GIGA-B | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-B

E gjithanshme, e besueshme për përdorim në ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në ndërtesa të mëdha.

Avantazhet tuaja
Wilo-Atmos GIGA B

E gjithanshme, e besueshme për përdorim në ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në ndërtesa të mëdha.

Wilo-Atmos GIGA është një pompë me rotor të thatë në konstruksion monobllok që është i përshtatshëm për transportin e ujit në një numër të madh llojesh të ndërtesave. Pompa dallohet nga kostot e ulëta të kohëzgjatjes së punës falë efektivitetit hidraulik dhe garanton një kohëzgjatje të madhe nëpërmjet veshjes mbrojtëse kataforetike të qëndrueshme ndaj korrozionit të të gjithë komponentëve të gizës. Një shumëllojshmëri e madhe e variacioneve të komponentëve dhe diapazonit të gjerë të temperaturës nga -20 °C deri në +140 °C e bën atë të gjithanshme për përdorime nga më të ndryshmet.

Instalimi dhe mirëmbajtja janë miqësorë ndaj klientit për shkak të këmbëve sipas serisë së pompës dhe dizajnit «Back-Pull-out» me komplet opsional permistopi te llojet e mëdha të pompave (duke filluar nga 37 kW/4pol). Për shkak të përmasave kryesore sipas EN 733 ajo është e pajtueshme me shumë pompa ekzistuese monobllok. Me lançimin e Atmos GIGA-B, Wilo disponon një seri pompash me rotor të thatë në versionin më të fundit të teknologjisë.


Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Me kursim të energjisë falë sistemit hidraulik modern të pompës dhe përdorimit të motorëve IE3/IE4
 • E përdorshme në zbatime të ndryshme në rang global, falë materialeve të ndryshme të helikave, opsioneve të shumta të motorëve si dhe bllokuesve mekanikë të ndryshëm
 • Instalim i thjeshtë për shkak të këmbëve sipas serisë së pompës dhe blloqeve opsionale mbështetëse
 • Mirëmbajtje e thjeshtë dhe konstruksion i lehtë për përdorim me dizajn opsional «Back-Pull-Out» dhe komplet permistopi në llojet e pompave të mëdha
 • Veshja mbrojtëse kataforetike e të gjitha përbërësve të derdhur siguron qëndrueshmëri kundër korrozionit të lartë dhe jetëgjatësi
 • I përshtatshëm për përdoruesin falë fuqive dhe përmasave kryesore sipas EN 733 (DIN për portat standarde)
Përshkrimi i serive
Wilo-Atmos GIGA-B 2pl

Konstruksioni

Pompë me rotor të thatë në konstruksion monobllok me lidhje me flanxhë

Përdorimi

Për pompimin e ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), të përzierjeve ujë-glikol dhe ujit të freskët dhe të ftohtë pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Çelësi tip

Shembull

B 40/160-7,5/2

B

Pompë monobllok

40

Diametri nominal DN i lidhjes së presionit (daljes së presionit)

160

diametri nominal i helikës

7,5

Fuqia nominale e motorit P2 në kW

2

Numri i poleve

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës -20 °C deri +140 °C
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese 3~400 V, 50 Hz (të tjera me kërkesë)
 • Klasa e mbrojtjes IP 55
 • Diametri nominal DN 32 deri DN 150
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar (25 bar opsionale, me kërkesë)

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: Standardi: EN-GJL-250; opsionale: Gizë sferoidale EN-GJS-400-18-LT (në varësi të llojit)
 • Helika: Standardi: EN-GJL-200; versioni i posaçëm: Bronz CuSn 10 Inoks 1.4408
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Konstruksioni

Pompë centrifugale e presionit të ulët me një shkallë me konstruksion monobllok me porta thithëse aksiale dhe dalje presioni të renditura në mënyrë radiale me

 • Bllokuesi mekanik
 • Lidhje me flanxhë me lidhje për matjen e presionit R 1/8
 • Lantern
 • Trupi i pompës me këmbët
 • Xhunto bashkuese
 • Motor standard IEC

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti …-L1 me helikë bronzi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti …-L4 me helikë inoksi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti ...-P6 me dizajn "Back-pull-out" dhe komplet permistopi
 • Varianti …-H1 me trup prej gizë sferoidale me kërkesë
 • Varianti …-P4 për presionin maks. të funksionimit 25 bar me kërkesë
 • Tensione dhe frekuenca të tjera, si dhe miratim ATEX, me kërkesë

Aksesorë

 • Bases (pump housing and motor) for installation on a base
 • PTC thermistor sensor, PTC thermistor tripping relay
 • Special motors
 • Special mechanical seals
 • SC-HVAC, CC-HVAC control systems and switchgears
Dokumente

Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Wilo-Atmos GIGA-I/-D/-B

Numri i artikullit 2230372
Botim 2023-06
Numri i faqeve 148
Language de, en, fr, nl
PDF (7 MB)

Wilo-Atmos GIGA-I/-D/-B

Numri i artikullit 2231993
Botim 2023-08
Numri i faqeve 80
Language en, zh
PDF (7 MB)

Wilo-Atmos GIGA-I/-D/-B

Numri i artikullit 2230371
Botim 2023-06
Numri i faqeve 40
Language en
PDF (6 MB)

Wilo-Atmos GIGA-I/-D/-B

Numri i artikullit 2231893
Botim 2023-08
Numri i faqeve 156
Language de, en, fr, nl
PDF (8 MB)

Udhëzuesi projektimit

Glanded pumps, single-stage, single-volute

Numri i artikullit Wilo515021
Botim 2021-12
Numri i faqeve 24
Language en
PDF (7 MB)

Broshura e certifikimit

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Numri i artikullit 2216677
Botim 2022-11
Numri i faqeve 40
Language gjuhë neutrale
PDF (13 MB)
Përzgjedhja e produktit
Number of results: 762
Emërtimi i produktitNumri i shtyllaveMEIIEDiametri nominal i fllanxhësBllokuesi mekanikFuqia nominale e motorit P2Pesha bruto afërisht mNumri i artikullitGrupi GRD
Atmos GIGA-B 32/85-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,1 kW
51 kg
9126730
12
Atmos GIGA-B 32/85-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,1 kW
51 kg
2216704
12
Atmos GIGA-B 32/85.1-0,75/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,75 kW
49 kg
9139949
12
Atmos GIGA-B 32/85.1-0,75/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,75 kW
49 kg
2216853
12
Atmos GIGA-B 32/95-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
59 kg
9126729
12
Atmos GIGA-B 32/95-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
59 kg
2216703
12
Atmos GIGA-B 32/95.1-1,1/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,1 kW
50 kg
9139948
12
Atmos GIGA-B 32/95.1-1,1/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,1 kW
50 kg
2216852
12
Atmos GIGA-B 32/105-0,25/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,25 kW
44 kg
9126708
12
Atmos GIGA-B 32/105-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,25 kW
44 kg
2216698
12
Atmos GIGA-B 32/105-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
62 kg
9126728
12
Atmos GIGA-B 32/105-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
62 kg
2216702
12
Atmos GIGA-B 32/105.1-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
59 kg
9139947
12
Atmos GIGA-B 32/105.1-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
59 kg
2216851
12
Atmos GIGA-B 32/115-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
45 kg
9126707
12
Atmos GIGA-B 32/115-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
45 kg
2216697
12
Atmos GIGA-B 32/115-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
71 kg
9126727
12
Atmos GIGA-B 32/115-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
71 kg
2216701
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,25 kW
44 kg
9139941
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,25 kW
44 kg
2216848
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
61 kg
9139946
12
Atmos GIGA-B 32/115.1-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
61 kg
2216850
12
Atmos GIGA-B 32/125-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,55 kW
52 kg
9126706
12
Atmos GIGA-B 32/125-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,55 kW
52 kg
2216696
12
Atmos GIGA-B 32/125-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
71 kg
2214131
12
Atmos GIGA-B 32/125-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
71 kg
2216700
12
Atmos GIGA-B 32/125-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
4 kW
78 kg
9126726
12
Atmos GIGA-B 32/125-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
78 kg
2216699
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
45 kg
9139940
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
45 kg
2216847
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
70 kg
9139945
12
Atmos GIGA-B 32/125.1-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
70 kg
2216849
12
Atmos GIGA-B 32/130.1-1,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
1,5 kW
66 kg
9139960
12
Atmos GIGA-B 32/130.1-1,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
1,5 kW
66 kg
2216860
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-0,25/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,25 kW
51 kg
9139953
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-0,25/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,25 kW
51 kg
2216856
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-2,2/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
2,2 kW
69 kg
9139959
12
Atmos GIGA-B 32/140.1-2,2/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
2,2 kW
69 kg
2216859
12
Atmos GIGA-B 32/150-0,37/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
51 kg
2213831
12
Atmos GIGA-B 32/150-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
51 kg
2217021
12
Atmos GIGA-B 32/150-4/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
4 kW
94 kg
2213833
12
Atmos GIGA-B 32/150-4/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
4 kW
94 kg
2217023
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-0,37/4
4
≥0,4
IE2
DN 32
AQ1EGG
0,37 kW
52 kg
9139952
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-0,37/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,37 kW
52 kg
2216855
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-3/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
3 kW
77 kg
9139958
12
Atmos GIGA-B 32/150.1-3/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
3 kW
77 kg
2216858
12
Atmos GIGA-B 32/160-0,55/4
4
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
0,55 kW
57 kg
2213830
12
Atmos GIGA-B 32/160-0,55/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
0,55 kW
57 kg
2217020
12
Atmos GIGA-B 32/160-5,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 32
AQ1EGG
5,5 kW
115 kg
2213832
12
Atmos GIGA-B 32/160-5,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 32
Q1Q1X4GG
5,5 kW
115 kg
2217022
12